OŠTAR PAD IZVOZA I UVOZA U BIH U APRILU Za više od 30 odsto

RegionVesti

20.5.2020 16:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

OŠTAR PAD IZVOZA I UVOZA U BIH U APRILU Za više od 30 odsto OŠTAR PAD IZVOZA I UVOZA U BIH U APRILU Za više od 30 odsto
Prema najnovijim podacima Agencije za statistiku BIH, u period januar-april izvoz iz Bosne i Hercegovine iznosio je 3 milijarde i 325 miliona konvertibilnih maraka... OŠTAR PAD IZVOZA I UVOZA U BIH U APRILU Za više od 30 odsto

Prema najnovijim podacima Agencije za statistiku BIH, u period januar-april izvoz iz Bosne i Hercegovine iznosio je 3 milijarde i 325 miliona konvertibilnih maraka (KM), što predstavlja pad od 12,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U isto vreme, uvoz je iznosio 5 milijardi i 421 milion KM, što je za 14,8 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Pokrivenost uvoza izvozom je iznosila 61,3 odsto, dok je spoljnotrgovinski deficit iznosio 2 milijarde i 96 miliona KM.

Prema podacima za april 2020. godine, izvoz je u tom mesecu iznosio 696 miliona KM, što predstavlja pad od čak 32,7 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine.

Uvoz u aprilu bio je milijardu i 133 miliona KM i zabeležio je pad od čak 35,2 odsto. U aprilu mesecu na snazi su bile najoštrije mere izolacije zbog epidemije korona virusa.

Prema zvaničnim statističkim podacima, izvoz iz BIH u prva četiri meseca ove godine smanjen je za oko 480 miliona KM.

Tagovi
BIH IZVOZ PAD UVOZ

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...