OTKAZANO 120.000 PUTOVANJA U SRBIJI Agencije još uvek nisu postigle dogovor sa osiguravajućim kućama

BiznisIzdvajamoSrbijaTurizamVesti

21.10.2020 16:16 Autor: Marija Jovanović 8

OTKAZANO 120.000 PUTOVANJA U SRBIJI Agencije još uvek nisu postigle dogovor sa osiguravajućim kućama OTKAZANO 120.000 PUTOVANJA U SRBIJI Agencije još uvek nisu postigle dogovor sa osiguravajućim kućama
Konkretnih rešenja za probleme u kojima su se našle turističke agencije u Srbiji još uvek nema. Dogovor sa osiguravajućim kućama nije postignut, dok je... OTKAZANO 120.000 PUTOVANJA U SRBIJI Agencije još uvek nisu postigle dogovor sa osiguravajućim kućama

Konkretnih rešenja za probleme u kojima su se našle turističke agencije u Srbiji još uvek nema. Dogovor sa osiguravajućim kućama nije postignut, dok je poslovanje agencija i dalje blokirano.

Do sada je u Srbiji otkazano 120.000 putovanja, na koja je trebalo da putuje 300.000 naših građana. Najviše aranžmana otkazano je za Grčku, dok su pojedina putovanja ipak realizovana i to pre svega u Tursku i Egipat, izjavio je za N1 direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić.

Foto: Pixabay.com

Kada je reč o pregovorima osiguravajućih kuća i agencija, Seničić je objasnio da još uvek nije postignut dogovor oko produženja polisa. Prema njegovim rečima, postoje četiri kategorije garancija, najmanja od 200.000 evra i najveća od 400.000 evra.

„Trudimo se i da sa osiguravačima ustanovimo drugačija pravila u odnosu na vreme u kojem živimo, i da se premije ne plaćaju paušalno, onako kako smo to radili do sada. Važno nam je da ostvarimo sistem plaćanja prema ostvarenom prometu, dakle dok god mi nemamo promet osiguravači nemaju nikakav rizik i potpuno je logično da na taj način jedni drugima izađemo u susret“, napomenuo je Seničić i dodao da se nada da će se vrlo brzo pronaći prihvatljivo rešenje.

Foto:Pixabay.com

Kako je precizirao Seničić, osiguravajuće kuće, dve domaće i jedna inostrana, koje su pristale da izdaju polise osiguranja, tražile su podatke o broju izdatih vaučera agencijama, stanje na računu i još nekoliko vrsta podataka kako bi se sklopio dogovor. Međutim, nijedna ponuda sa cenama polisa osiguranja još nije data.

Tagovi
TURIZAM YUTA
  • Dragana

    21.10.2020 #1 Author

    Nadam se da ce postici dogovor. Sta ce oni koji su platili putovanje a nece da putuju…

    Odgovori

    • Danijela

      21.10.2020 #2 Author

      Treba naci neko resenje da bude obostrana korist i za agencije, koje su sada najvise pogodjene, i za ljude koji su platili aranzmane a ne mogu da putuju ili se jednostavno plase zbog situacije.

      Odgovori

  • Anna

    21.10.2020 #4 Author

    Oni koji nisu uspeli da se okrenu domaćem turizmu sada imaju veliki problem. Vidim da neke agencije i dalje teže ka evropskim i dalekim destinacijama gde je nemoguće putovati, tako da samo zapadaju u još veće probleme. Korona je pogodila sve pa tako i turizam.

    Odgovori

  • Ivan

    21.10.2020 #5 Author

    Cirkus

    Odgovori

  • Goca Bg

    21.10.2020 #6 Author

    Moraju sto pre naci neko resenje,ovako ne odgovara nikome…

    Odgovori

  • zorica s.

    22.10.2020 #7 Author

    Naravno da ga jos uvek nisu postigle….

    Odgovori

  • NINICA

    18.8.2022 #8 Author

    Blagi užas

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...