upozorenje holandske uprave za nuklearnu sigurnost i zaštitu od zračenja

Otkriveno da su ogrlice koje „štite od zračenja“ 5G mreže radioaktivne

Hi-techLifestyleSvetVestiZdravlje

18.12.2021 15:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Otkriveno da su ogrlice koje „štite od zračenja“ 5G mreže radioaktivne Otkriveno da su ogrlice koje „štite od zračenja“ 5G mreže radioaktivne
Utvrđeno je da su ogrlice i dodaci za koje se tvrdi da „štite“ ljude od 5G mobilnih mreža radioaktivni. Naime, Holandska uprava za nuklearnu... Otkriveno da su ogrlice koje „štite od zračenja“ 5G mreže radioaktivne

Utvrđeno je da su ogrlice i dodaci za koje se tvrdi da „štite“ ljude od 5G mobilnih mreža radioaktivni. Naime, Holandska uprava za nuklearnu sigurnost i zaštitu od zračenja (ANVS) izdala je upozorenje o deset proizvoda za koje je utvrdila da ispuštaju štetno jonizujuće zračenje.

Uprava poziva ljude da ne koriste proizvode koji bi mogli da naškode dugotrajnim nošenjem, jer nema dokaza da su 5G mreže štetne po zdravlje, piše BBC.

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da su 5G mobilne mreže bezbedne i da se suštinski ne razlikuju od postojećih 3G i 4G signala. Mobilne mreže koriste nejonizujuće radio talase koji ne oštećuju DNK. Uprkos tome, bilo je napada na predajnike od strane ljudi koji veruju da su štetni.

Identifikovani proizvodi su uključivali masku za spavanje „Energi Armor“, narukvicu i ogrlicu. Utvrđeno je da zračenje emituje i narukvica za decu, brenda Magnetik Vellness.

„Nemojte više nositi neki od ovih proizvoda, bezbedno ih odložite i sačekajte uputstva za vraćanje“, navodi se u saopštenju ANVS-a.

Prodavcima u Holandiji poručeno je iz ANVS da je prodaja zabranjena i da se mora odmah prekinuti, te da o tome moraju obavestiti svoje kupce.

Teorije zavere su podstakle tržište „anti-5G“ uređaja za koje se obično utvrdi da nemaju efekta. U maju 2020. godine, trgovinski standardi Ujedinjenog Kraljevstva pokušali su da zaustave prodaju USB stika od 339 funti za koji se tvrdilo da nudi „zaštitu“ od 5G. Na Amazonu su se prodavale i takozvane „nalepnice protiv zračenja“.

ANVS je na svojoj veb stranici objavio potpunu listu proizvoda koje je identifikovao kao radioaktivne.

Tagovi
LIFESTYLE

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...