OTVARANJE IZLOŽBE ŽAN POL GOTJEA IPAK ONLINE Otkrijte zašto njegove venčanice obaraju sve rekorde u svetu mode

KulturaLifestyleSrbijaVesti

27.11.2020 19:12 Autor: Julijana Vincan 1

OTVARANJE IZLOŽBE ŽAN POL GOTJEA IPAK ONLINE Otkrijte zašto njegove venčanice obaraju sve rekorde u svetu mode OTVARANJE IZLOŽBE ŽAN POL GOTJEA IPAK ONLINE Otkrijte zašto njegove venčanice obaraju sve rekorde u svetu mode
Dugo očekivana i najavljivana evropska premijera izložbe „Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve Žan Pol Gotje“, u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, biće otvorena u subotu,... OTVARANJE IZLOŽBE ŽAN POL GOTJEA IPAK ONLINE Otkrijte zašto njegove venčanice obaraju sve rekorde u svetu mode

Dugo očekivana i najavljivana evropska premijera izložbe „Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve Žan Pol Gotje“, u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, biće otvorena u subotu, 28. novembra 2020.

Kako je najavljeno, u skladu sa zvaničnim epidemiološkim merama, svečano otvaranje biće održano online i biće ga moguće pratiti u 13 časova na oficijalnom Youtube kanalu i Facebook stranici Muzeja savremene umetnosti.

„Odmah nakon online otvaranja, svi zainteresovani posetioci mogu uživo da pogledaju izložbu u Muzeju savremene umetnosti, uz poštovanje svih epidemioloških mera, u malim i strogo kontrolisanim grupama, budući da se ulaznice prodaju u vremenskim slotovima“, objasnili su organizatori.

Venčanice
Foto: Muzej savremene umetnosti / kolaž

Izložba Žan Pol Gotjea „Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve“, sa ukupno 38 venčanica visoke mode kreiranih u periodu od 1990. do 2000. godine, nastaje kao finale izložbe „Modni svet Žan Pol Gotjea: od trotoara do modne piste“, koja je u 12 gradova sveta privukla više od dva miliona posetilaca, obarajući rekorde posete modnih izložbi.

“Ova izložba označava kraj karijere Žan Pol Gotjea u svetu visoke mode i slavi način na koji je tokom pedeset godina pokazivao humor kroz svoj kreativni i provokativni rad, koji je otkrio humanističku viziju društva prigrlivši sve kulture i podkulture bez ikakvih tabua i osuđivanja, da bi nas prikazao onakvim kakvi jesmo, mimo mode”, izjavio je Tijeri-Maksim Lorio, kustos izložbe.

Poseban ekskluzivitet beogradske postavke izložbe „Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve” je svetska premijera čak osam Gotjeovih venčanica koje ranije nisu bile deo postavke.

„Modni svet Žan Pol Gotjea“ otvoren je 2011. godine u Muzeju lepih umetnosti u Montrealu, a potom je izlagan širom sveta.

Posetioci koji nisu obezbedili svoje karte za izložbu, to mogu učiniti putem servisa Ticket.rs, u periodu trajanja izložbe, od 29. novembra do 14. februara, ili na biletarnici Muzeja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...