PAD BDP HRVATSKE POSLE TREĆEG KVARTALA 8,3 ODSTO Privredni oporavak usporio, navodi Hrvatska narodna banka

RegionVesti

12.11.2020 08:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

PAD BDP HRVATSKE POSLE TREĆEG KVARTALA 8,3 ODSTO Privredni oporavak usporio, navodi Hrvatska narodna banka PAD BDP HRVATSKE POSLE TREĆEG KVARTALA 8,3 ODSTO Privredni oporavak usporio, navodi Hrvatska narodna banka
Realni BDP Hrvatske u prvih devet meseci ove godine bio je za 8,3 odsto niži nego u istom periodu prošle godine, dok je intenzitet... PAD BDP HRVATSKE POSLE TREĆEG KVARTALA 8,3 ODSTO Privredni oporavak usporio, navodi Hrvatska narodna banka

Realni BDP Hrvatske u prvih devet meseci ove godine bio je za 8,3 odsto niži nego u istom periodu prošle godine, dok je intenzitet privrednog oporavka usporio na kraju trećeg i početkom četvrtog kvartala, navodi se u saopštenju sa sednice Saveta Hrvatske narodne banke (HNB).

HNB navodi da se tokom septembra nastavio rast zaposlenosti i smanjenje nezaposlenosti, ali je ona i dalje osetno nepovoljnija u odnosu na period pre izbijanja pandemije korona virusa, prenosi Seebiz.eu.

Kako se navodi, posle velikog deficita budžeta opšte države od 13,2 milijarde kuna u prvoj polovini godine, podaci Ministarstva finansija ukazuju na povoljnija fiskalna kretanja u trećem tromesečju ove godine.

Posebno se ističe da je relativni pokazatelj duga opšte države na kraju jula iznosio 82,5 odsto BDP, što je za 9,7 postotnih poena više nego na kraju 2019. godine, što se objašnjava povećanom potrebom za finansiranjem budžetskog deficita.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...