PAD DOBITI RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL U PRVIH DEVET MESECI Manji prihod od kamata, veće rezervacije

BankeEUNovacVesti

13.11.2020 09:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

PAD DOBITI RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL U PRVIH DEVET MESECI Manji prihod od kamata, veće rezervacije PAD DOBITI RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL U PRVIH DEVET MESECI Manji prihod od kamata, veće rezervacije
U prva tri kvartala 2020. godine, Raiffeisen Bank International (RBI) ostvarila je konsolidovanu dobit od 599 miliona evra, navodi se u izveštaju objavljenom na... PAD DOBITI RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL U PRVIH DEVET MESECI Manji prihod od kamata, veće rezervacije

U prva tri kvartala 2020. godine, Raiffeisen Bank International (RBI) ostvarila je konsolidovanu dobit od 599 miliona evra, navodi se u izveštaju objavljenom na portalu ove bankarske grupacije.

Kako se ističe, negativan uticaj korona krize pre svega se ogleda u gubicima po osnovu rezervacija za finansijska sredstva u iznosu od 497 miliona evra (što predstavlja rast od 417 miliona evra). Kao posledica toga, konsolidovana dobit grupacije opala je za 276 miliona evra u odnosu na prethodnu godinu.

Kako je navedeno, neto kamatni prihod u trećem kvartalu manji je za 55 miliona evra nego u prethodnom kvartalu i iznosi 770 miliona evra. U RBI ističu da su na poslovanje u trećem kvartalu posebno uticale mere izazvane pandemijom, a naročito smanjenja ključne stope na nekoliko tržišta, te viškovi likvidnosti.

Gubici po osnovu rezervisanja za finansijska sredstva, od 185 miliona evra, veći su za 27 miliona evra nego u prethodnom kvartalu, dok je konsolidovana dobit od 230 miliona evra, premašila nivo iz prethodnog kvartala za 38 miliona evra, navodi se u izveštaju. U RBI očekuju da će i pored strogih mera zbog korona virusa ovu godinu završiti sa dobitkom i skromnim rastom kredita.

Tagovi
BANKE KAMATA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...