PAD IZVOZA I UVOZA U REPUBLICI SRPSKOJ Veći od 10 odsto u prva četiri meseca

RegionVesti

8.6.2020 13:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

PAD IZVOZA I UVOZA U REPUBLICI SRPSKOJ Veći od 10 odsto u prva četiri meseca PAD IZVOZA I UVOZA U REPUBLICI SRPSKOJ Veći od 10 odsto u prva četiri meseca
Republika Srpska je u prva četiri meseca ove godine ostvarila ukupan obim spoljnotrgovinske razmene sa inostranstvom od oko 1,37 milijardi dolara, saopštio je Republički... PAD IZVOZA I UVOZA U REPUBLICI SRPSKOJ Veći od 10 odsto u prva četiri meseca

Republika Srpska je u prva četiri meseca ove godine ostvarila ukupan obim spoljnotrgovinske razmene sa inostranstvom od oko 1,37 milijardi dolara, saopštio je Republički zavod za statistiku RS.

U posmatranom periodu pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 75,4 odsto.

Ostvarena vrednost izvoza bila je 588 miliona dolara i za 14,4 odsto je manja u odnosu na isti period prošle godine. Uvoz je u prva četiri meseca ove godine iznosio 780 miliona dolara, što je za 12,4 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Republika Srpska je za četiri meseca ove godine najveći obim spoljnotrgovinske razmene od 208 miliona dolara ostvarila sa Srbijom, a zatim 179 miliona dolara sa Italijom, navodi se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...