PAD TURIZMA U SRBIJI VEĆI OD 60 ODSTO Domaći turisti delimično spasili sezonu

BiznisSrbijaTurizamVesti

31.12.2020 11:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

PAD TURIZMA U SRBIJI VEĆI OD 60 ODSTO Domaći turisti delimično spasili sezonu PAD TURIZMA U SRBIJI VEĆI OD 60 ODSTO Domaći turisti delimično spasili sezonu
Prema zvaničnim statističkim podacima, u Srbiji je u novembru 2020.godine u odnosu na isti mesec prošle godine, broj dolazaka turista manji za 61 odsto,... PAD TURIZMA U SRBIJI VEĆI OD 60 ODSTO Domaći turisti delimično spasili sezonu

Prema zvaničnim statističkim podacima, u Srbiji je u novembru 2020.
godine u odnosu na isti mesec prošle godine, broj dolazaka turista manji za 61 odsto, a broj noćenja za 46 procenata. Kako saopštava Turistička organizacija Srbije (TOS) u istom mesecu broj noćenja domaćih turista manji je za oko 29 odsto, a stranih turista manji je za 68 odsto. U odnosu na novembar prošle godine, kada je u pitanju broj noćenja stranih turista, jedino su turisti iz Izraela, ostvarili 42 odsto više noćenja.

Statistički podaci za period januar-novembar 2020. godine pokazuju da je u Srbiji boravila oko 1.731.000 turista što je za 49 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. Domaćih turista bilo je oko 1.306.000 (24 odsto manje u odnosu na period januar-novembar 2019.), a inostranih oko 424 hiljade (za 75 odsto manje).

Foto: TO Vojvodine

Mereno brojem ostvarenih noćenja, domaći turisti su u prvih 11 meseci 2020. godine najviše boravili u Vrnjačkoj banji, zatim slede Sokobanja, Zlatibor, Kopaonik, Beograd. Inostrani turisti su u istom periodu najviše noćenja ostvarili u Beogradu, zatim slede Kopaonik, Novi Sad, Zlatibor, Vrnjačka banja.

Najveći broj noćenja u periodu januar-novembar 2020. godine ostvarili su turisti iz Bosne i Hercegovine, zatim slede turisti iz Turske, Rusije, Crne Gore i Rumunije, saopštava TOS.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...