PANDEMIJA DEVASTIRALA ŠPANSKI TURIZAM Pad broja turista od čak 87 odsto u odnosu na septembar 2019

BiznisEUTurizamVesti

3.11.2020 14:34 Autor: Ljiljana Begović 1

PANDEMIJA DEVASTIRALA ŠPANSKI TURIZAM Pad broja turista od čak 87 odsto u odnosu na septembar 2019 PANDEMIJA DEVASTIRALA ŠPANSKI TURIZAM Pad broja turista od čak 87 odsto u odnosu na septembar 2019
Španija je septembru zabeležila snažan pad broja stranih turista zbog novog talasa korona virusa i novih mera zaštite, pokazali su podaci državnog zavoda za... PANDEMIJA DEVASTIRALA ŠPANSKI TURIZAM Pad broja turista od čak 87 odsto u odnosu na septembar 2019

Španija je septembru zabeležila snažan pad broja stranih turista zbog novog talasa korona virusa i novih mera zaštite, pokazali su podaci državnog zavoda za statistiku (INE). Turizam čini 12 odsto španskg BDP.

Nakon katastrofalne letnje sezone i malog broja stranih gostiju, mnogi su se nadali boljim rezultatima u septembru.

Statistički podaci pokazuju da je Španiju u septembru posetilo 87 odsto manje stranih gostiju nego u istom mesecu lane. Pad je veći nego u avgustu, kada je njihov broj potonuo 76 odsto. Potrošnja je smanjena 90 odsto.

U periodu od februara do septembra, Španiju je posetilo oko 16,8 miliona stranih turista, što je za oko 75 odsto manje nego u istom periodu 2019. Najviše stranih gostiju u Španiju dolazi iz Francuske i Velike Britanije.

foto: Pixabay.com

Lokalne vlasti na Kanarskim ostrvima ipak se nadaju da će moći da spasu deo turističke sezone, nakon što su Nemačka i Velika Britanija ukinule ograničenja putovanja na to ostrvo.

Španski BDP oporavio se u trećem tromesečju, ali je i dalje 8,7 odsto manji nego pre godinu dana.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...