PANDEMIJA MENJA GLOBALNI ODNOS SNAGA U KORIST AZIJE Korona će nas ekonomski upropastiti, tvrdi Merkel

SvetVesti

2.12.2020 08:13 Autor: Vladimir Jokanović 0

PANDEMIJA MENJA GLOBALNI ODNOS SNAGA U KORIST AZIJE Korona će nas ekonomski upropastiti, tvrdi Merkel PANDEMIJA MENJA GLOBALNI ODNOS SNAGA U KORIST AZIJE Korona će nas ekonomski upropastiti, tvrdi Merkel
Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je da će pandemija korona virusa dodatno promeniti globalni odnos snaga u korist azijskih država. „Panedmija će nas ekonomski... PANDEMIJA MENJA GLOBALNI ODNOS SNAGA U KORIST AZIJE Korona će nas ekonomski upropastiti, tvrdi Merkel

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je da će pandemija korona virusa dodatno promeniti globalni odnos snaga u korist azijskih država. „Panedmija će nas ekonomski unazaditi“, upozorila je ona na video sednici nemačke vlade.

Evropa se mora zauzeti za svoje vrednosti u odnosima sa Kinom, ali mora naći i zajednički jezik s njom u mnogo čemu, poručila je nemačka kancelarka, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters. Merkel je naglasila da je izvesniji ekonomski oporavak u zemljama poput Kine i Južne Koreje, u kojima su građani disciplinovano nosili maske i manje demonstrirali protiv vanrednih mera.

Ona je ponovila da Nemačka ne namerava da kontroliše svoje građane na način na koji to čini Kina, ali je ukazala da se moraju uložiti dodatni napori kako bi se održao korak u tehnološkom razvoju. Kako je navela, a imajući u vidu broj stanovnika i ekonomski značaj, uvek će biti kompromisa između vrednosti i interesa EU.

„Moramo definisati naše sopstvene evropske interese, a to, takođe, uključuje i zajednički jezik (sa Kinom) o spoljnoj politici, o ekonomskoj politici i digitalnoj politici i još mnogo čemu“, rekla je Merkel. Prema njenim rečima, izazov tokom narednih godina u odnosu na Kinu je u pronalaženju dobre ravnoteže između evropskih vrednosti i evropskih interesa, navela je ona.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...