PANDEMIJA OBARA REKORDE I U REGIONU U Hrvatskoj i Sloveniji u jednom danu obolelo više od 2.000 ljudi

RegionVesti

28.10.2020 14:13 Autor: Marija Jovanović 4

PANDEMIJA OBARA REKORDE I U REGIONU U Hrvatskoj i Sloveniji u jednom danu obolelo više od 2.000 ljudi PANDEMIJA OBARA REKORDE I U REGIONU U Hrvatskoj i Sloveniji u jednom danu obolelo više od 2.000 ljudi
Broj novih slučajeva korona virusa obara rekorde i u regionu. U Hrvatskoj i Sloveniji broj novoobolelih u jednom danu po prvi put premašio je... PANDEMIJA OBARA REKORDE I U REGIONU U Hrvatskoj i Sloveniji u jednom danu obolelo više od 2.000 ljudi

Broj novih slučajeva korona virusa obara rekorde i u regionu. U Hrvatskoj i Sloveniji broj novoobolelih u jednom danu po prvi put premašio je 2.000, dok je taj broj nešto manji u Republici Srpskoj i FBiH.

Hrvatski zdravstveni sistem je pred pucanjem, upozoravaju nadležni. Ministar zdravlja Vili Beroš apelovao je na studente i penzionisane lekare da se uključe i pomognu.

Foto: Tanjug/AP

„Broj novozaraženih raste, broj u bolnicama raste, naša odgovornost je ta koja može doprineti smanjenu. Mi ćemo napraviti sve da funkcioniše što duže, što bolje. Ne možemo predvideti krah, on je moguć, a ja ću napraviti sve da se omogući maksimalno dobro funkcionisanje u ovom trenutku“, rekao je Beroš novinarima.

Prema najnovijim podacima, u Hrvatskoj je zabeleženo više od 2.300 novozaraženih i 23 preminulih pacijenta.

Foto: Tanjug/AP

Ništa bolja situacija nije ni u Sloveniji gde je u sredu zabeležen novi rekord od čak 2.605 novozaraženih. Kako javlja TV Slovenia, u tom periodu testiran je 7.471 uzorak, što znači da je skoro 35 odsto testiranih bilo pozitivno. U slovenačkim bolnicama od korona virusa leči se 612 ljudi, od kojih je 99 na intenzivnoj nezi, a 56 na respiratorima.

U BiH je u poslednja 24 sata registrovano 1.586 novozaraženih i 36 smrtnih slučajeva, od kojih su samo iz FBiH 932 osobe pozitivne i 20 preminulih pacijenata.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje, u Republici Srpskoj u poslednja 24 sata testirano je 1.408 uzoraka, od kojih je 630 pozitivno, dok je 14 pacijenata preminulo.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...