PERSPEKTIVE RAZVOJA 5G MREŽE DO 2026. GODINE Ovu tehnologiju će koristiti 40 odsto mobilnih pretplata

Hi-techLifestyleSvetVesti

2.12.2020 15:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

PERSPEKTIVE RAZVOJA 5G MREŽE DO 2026. GODINE Ovu tehnologiju će koristiti 40 odsto mobilnih pretplata PERSPEKTIVE RAZVOJA 5G MREŽE DO 2026. GODINE Ovu tehnologiju će koristiti 40 odsto mobilnih pretplata
Prema projekcijama u Ericsson Mobility Reportu 40 odsto mobilnih pretplata 2026. će biti za 5G tehnologiju. Kako se ističe, sadašnji rast 5G pretplata i... PERSPEKTIVE RAZVOJA 5G MREŽE DO 2026. GODINE Ovu tehnologiju će koristiti 40 odsto mobilnih pretplata

Prema projekcijama u Ericsson Mobility Reportu 40 odsto mobilnih pretplata 2026. će biti za 5G tehnologiju. Kako se ističe, sadašnji rast 5G pretplata i pokrivenost stanovništva potvrđuju da ova tehnologija ulazi u primenu brže od svih prethodnih generacija mobilnih tehnologija, prenosi seebiz.eu.

U Ericsson Mobility Reportu procenjuje se da će do kraja ove godine, više od milijardu ljudi – odnosno 15 odsto svetskog stanovništva – živeti u području koje ima 5G pokrivenost. U 2026. godini, 60 odsto svetskog stanovništva imače pristup 5G pokrivenosti, a prognoza je da će 5G pretplate doseći 3,5 milijardi.

Toranj telekomunikacije
Foto: Illustracija/Pixabay.com

Ericsson je povećao svoju procenu za kraj 2020. za globalne 5G pretplate na 220 miliona, budući da provajderi mobilnih usluga nastavljaju s izgradnjom svojih mreža. To je povećanje u velikoj meri rezultat brzog rasta u Kini, koji doseže 11 odsto baze mobilnih pretplata 5G. Pokretač toga je nacionalni strateški fokus, intenzivna konkurencija među provajderima ovih usluga, kao i sve povoljniji 5G pametni telefoni nekoliko dobavljača.

Očekuje se da će Severna Amerika završiti godinu sa oko četiri odsto 5G mobilnih pretplata. Komercijalizacija se sada odvija brzo tako da Ericsson predviđa da će 2026. godine 80 odsto mobilnih pretplata u Severnoj Americi biti 5G, što je najveći nivo od svih regiona u svetu. Procenjuje se da će Evropa godinu završiti sa oko jedan odsto 5G pretplata.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...