POGINUO VLASNIK TELENORA U SRBIJI

Petr Kelner stradao u udesu helikoptera na Aljasci

Vesti

29.3.2021 10:42 Autor: Vladimir Jokanović 0

Petr Kelner stradao u udesu helikoptera na Aljasci Petr Kelner stradao u udesu helikoptera na Aljasci
Petr Kelner (56), češki milijarder, medijski preduzetnik i vlasnik kompanije Telenor u Srbiji, poginuo je u padu helikoptera na Aljasci. Vest o njegovor smrti... Petr Kelner stradao u udesu helikoptera na Aljasci

Petr Kelner (56), češki milijarder, medijski preduzetnik i vlasnik kompanije Telenor u Srbiji, poginuo je u padu helikoptera na Aljasci. Vest o njegovor smrti potvrdila je PPF grupa, čiji je Kelner bio većinski vlasnik, preneli su češki mediji.

O njegovoj smrti izvestili su američki mediji, uključujući New York Times. Američke vlasti su prethodno saopštile da je najmanje pet osoba poginulo, a jedna je povređena kada se u subotu srušio helikopter na Aljasci. Američka Savezna uprava za vazduhoplovstvo objavila je da za sada nisu poznate okolnosti zbog kojih se dogodila nesreća.

PPF Group je vodeća međunarodna investiciona grupa u centralnoj i istočnoj Evropi, u čijem sastavu je od prošle godine CME, komercijalni emiter sa prisustvom u Češkoj, Slovačkoj, Rumuniji, Bugarskoj i Sloveniji, prenosi BBTVN. Kelner je bio vodeća poslovna figura postkomunističke Češke, a njegovo bogatstvo Forbes je procenio na 17,5 milijardi dolara.

Njegova kompanija PPF je 2018. godine postala vlasnik Telenorovih telekomunikacionih kompanija u regionu centralne i istocne Evrope, uključujući Srbiju. Za kompanije u Mađarskoj, Bugarskoj, Crnoj Gori i Srbiji PPF je platio 2,8 milijardi evra, prenosi Tanjug.

Njegov put počeo je devedesetih, kada je osnovao PPF kao investicionu kompaniju koja je sa partnerima učestvovala u privatizaciji stotina državnih kompanija. Kompanija PPF počela je kasnije da ulaže u osiguranje, telekomunikacije, medije, proizvodnju i druge privredne grane, šireći se uglavnom u Evropi, Aziji i SAD.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...