Duvanska kompanija predlaže zabranu prodaje cigareta

Philip Morris prelazi na zdravstvenu zaštitu i wellness usluge

LifestyleSvetVestiZdravlje

26.7.2021 08:49 Autor: Vladimir Jokanović 0

Philip Morris prelazi na zdravstvenu zaštitu i wellness usluge Philip Morris prelazi na zdravstvenu zaštitu i wellness usluge
Izvršni direktor duvanske kompanije Philip Morris International, Jacek Olčak (Jacek Olczak) pozvao je britansku vladu da zabrani cigarete u roku od jedne decenije, uključujući... Philip Morris prelazi na zdravstvenu zaštitu i wellness usluge

Izvršni direktor duvanske kompanije Philip Morris International, Jacek Olčak (Jacek Olczak) pozvao je britansku vladu da zabrani cigarete u roku od jedne decenije, uključujući marku Marlboro, koju proizvodi pomenuta fabrika.

On je rekao da bi kompanija mogla da „vidi svet bez cigareta… i zapravo, što pre se to bude dogodilo, to je bolje za sve. Cigarete bi trebalo tretirati kao benzinske automobile, čija bi prodaja trebalo da bude zabranjena od 2030. godine“, rekao je Olčak, prenosi Guardian.

Vladina akcija zaustavila bi zabunu kod pušača, od kojih neki i dalje misle da su „alternative gore od cigareta“, rekao je Olčak. Prema njegovim rečima, uz pravilnu regulativu i informacije, u nekim zemljama se za 10 godina može rešiti problem pušenja jednom i zauvek.

Kompanija Philip Morris International nedavno je saopštila da želi da polovina njenog prometa budu proizvodi za nepušače, jer se pretvara u „kompaniju za zdravstvenu zaštitu i wellness usluge“, čija je nova misija svet bez cigareta.

Bez obzira na to, kompanija se našla na udaru kampanja protiv pušenja, koje su je optužile za licemerje nakon što je pokrenula ponudu za preuzimanje britanske farmaceutske kompanije Vectura, koja proizvodi inhalatore za astmatičare.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...