PLAN ZA SPAS AMERIČKE EKONOMIJE – 2.000 milijardi dolara

SvetVesti

25.3.2020 17:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

PLAN ZA SPAS AMERIČKE EKONOMIJE – 2.000 milijardi dolara PLAN ZA SPAS AMERIČKE EKONOMIJE – 2.000 milijardi dolara
Čelnici Bele kuće i Senata postigli su posle teških pregovora dogovor u vezi s paketom od oko 2 hiljade milijardi dolara za pomoć privredi... PLAN ZA SPAS AMERIČKE EKONOMIJE – 2.000 milijardi dolara

Čelnici Bele kuće i Senata postigli su posle teških pregovora dogovor u vezi s paketom od oko 2 hiljade milijardi dolara za pomoć privredi koja je pogođena pandemijom korona virusa, prenosi biznisinfo.ba

Ovim su okončani višednevni maratonski pregovori koji su doveli do jedne od najskupljih i dalekosežnijih mera u istoriji američkog Kongresa. Analitičari ovo ulaganje porede sa ulaganjima u ratnim vremenima. Prema do sada dostupnim podacima o ovom programu, 250 milijardi dolara izdvojeno za direktna plaćanja pojedincima i porodicama, 350 milijardi dolara su zajmovi za male firme, 250 milijardi naknada za osiguranje od nezaposlenosti i 500 milijardi zajmovi za firme u problemima.

Predlog zakona takođe ima odredbu kojom će predsedniku Donaldu Trampu i njegovoj porodici, kao i drugim najvišim vladinim zvaničnicima ičlanovima Kongresa, biti onemogućeno dobijanje kredita za njihovekompanije.

Paket, ako prođe Kongres, bio bi najznačajnija zakonodavna mera preduzeta za suočavanje s rastućom krizom, odnosno pandemijom koja je zaustavila veći deo svetske ekonomije. Plan će doneti veliki priliv finansijske pomoći američkog ekonomiji koja se teško bori s gubitkom radnih mjesta, sa odredbama za pomoć američkim radnicima i porodicama, kao i malim preduzećima i glavnim industrijama, uključujući aviokompanije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...