PLATFORMA DONACIJE.RS OBEZBEDILA 15,5 MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV COVID-19 Za devet meseci pomoć za skoro 3.000 ljudi

SrbijaVesti

28.12.2020 17:38 Autor: Marko Miladinović 1

PLATFORMA DONACIJE.RS OBEZBEDILA 15,5 MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV COVID-19 Za devet meseci pomoć za skoro 3.000 ljudi PLATFORMA DONACIJE.RS OBEZBEDILA 15,5 MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV COVID-19 Za devet meseci pomoć za skoro 3.000 ljudi
Samo putem platforme za grupno finansiranje (crowdfunding) Donacije.rs, koju vodi fondacija Catalyst Balkans, građani i kompanije u Srbiji su u periodu od 18. marta... PLATFORMA DONACIJE.RS OBEZBEDILA 15,5 MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV COVID-19 Za devet meseci pomoć za skoro 3.000 ljudi

Samo putem platforme za grupno finansiranje (crowdfunding) Donacije.rs, koju vodi fondacija Catalyst Balkans, građani i kompanije u Srbiji su u periodu od 18. marta do 4. decembra donirali 15,5 miliona dinara, odnosno 132.303 evra za podršku dobrotvornim akcijama koje su pokrenule različite organizacije, udruženja i grupe građana, sa ciljem hitne pomoći ugroženima i saniranja posledica korona virusa.

Zahvaljujući ovim donacijama i podršci zajednice različitim dobrotvornim ciljevima, sašiveno je 35.277 maski, koje su podeljene zdravstvenim radnicima iz 149 ustanova u 25 gradova u Srbiji, obezbeđena je medicinska i zaštitna oprema u vrednosti od 4.942.701 dinar u deset gradova i podeljen je 2.921 paket pomoći u hrani i higijenskim sredstvima.

Donacije prikupljene putem platforme Donacije.rs u prethodnih devet meseci obezbedile su pomoć za 2.863 pojedinaca i 106 porodica, među kojima su beskućnici, radnici u kulturi koji su ostali bez primanja, socijalno ugroženi građani, deca na lečenju i mnogi drugi.

Među mnogim drugim, u ovom trenutku na Donacije.rs su otvorene kampanje za nabavku opreme i interneta za 274 dece iz socijalno i ekonomski najugroženijih porodica širom Srbije, kako bi mogli da neometano prate online nastavu, kao i za pomoć kako bi osobe obolele od raka mogle da nastave da dobijaju potrebnu podršku i tokom krize izazvane korona virusom.

Promocija platforme Donacije.rs se sprovodi u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira USAID, a realizuje Koalicija za dobročinstvo. Koaliciju za dobročinstvo predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, dok su ostali članovi Trag fondacija, Smart kolektiv, Catalyst Balkans, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...