Potvrđeni projekti ekološkog udruženja Zelenacija i nekoliko nevladinih organizacija

Platforma za crowdfunding Dobri Dabar počinje da radi za dva meseca

BiznisBolji posaoInvesticijeSrbijaVesti

15.12.2021 14:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Platforma za crowdfunding Dobri Dabar počinje da radi za dva meseca Platforma za crowdfunding Dobri Dabar počinje da radi za dva meseca
Za nepunih mesec dana od najave osnivanja crowdfunding platforme Dobri Dabar čak 20 ideja i projekata prijavilo se za sprovođenje online kampanje za prikupljanje... Platforma za crowdfunding Dobri Dabar počinje da radi za dva meseca

Za nepunih mesec dana od najave osnivanja crowdfunding platforme Dobri Dabar čak 20 ideja i projekata prijavilo se za sprovođenje online kampanje za prikupljanje sredstava od zajednice na ovoj platformi, saopštila je Nemačko-srpska inicijativa za održivi rast i zapošljavanje.

“Dobri Dabar je prva platforma za grupno finansiranje u Srbiji na kojoj će biti moguće da, pored organizacija, udruženja i pojedinaca, kampanje za grupno finansiranje pokreću mala i srednja preduzeća, a prioritet će imati ideje i projekti usmereni ka zelenoj ekonomiji, održivosti i zapošljavanju“, kaže ekspert za crowdfunding Dušan Vulović i osnovač organizacije Loud Crowd, koja uz podršku Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje pokreće platformu Dobri Dabar, prenosi Tanjug.

S obzirom da nagradni kraudfanding u osnovi podrazumeva motivisanje pojedinaca i organizacija da manjim ili većim iznosima podrže ideju koja se zajednički finansira, jedan od najvažnijih kriterijuma za pokretanje kampanje na platformi Dobri Dabar biće značaj predložene ideje i projekta za zajednicu i opšti društveni razvoj, naveo je Vulović.

Platforma Dobri Dabar počinje sa radom 16. februara 2022, a svima koji su zainteresovani za ovaj način finansiranja na adresi dobridabar.com dostupan je upitnik na osnovu kog će moći da provere kapacitete svoje ideje za crowdfunding kampanju.

Kao prve kampanje za sada su potvrđeni projekti ekološkog udruženja Zelenacija i nekoliko organizacija udruženih sa nevladinom organizacijom Supernatural festival.

Organizacija Loud Crowd će i nadalje, a posebno u periodu do početka rada platforme, raditi na obezbeđivanju što boljih uslova za uspeh kampanja na platformi Dobri Dabar.

U tom smislu do sada je sa Raiffeisen bankom postignut dogovor da transakcije kampanja na platformi Dobri Dabar budu oslobođene provizije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...