Američka kompanija za preradu mesa meta sajber napada

Platili hakerima 11 miliona dolara da bi spasili podatke

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

10.6.2021 13:29 Autor: Miljan Paunović 0

Platili hakerima 11 miliona dolara da bi spasili podatke Platili hakerima 11 miliona dolara da bi spasili podatke
Američka kompanija za preradu mesa JBS USA bila je meta sajber napada, te su hakerima morali da plate otkupninu od 11 miliona dolara kako... Platili hakerima 11 miliona dolara da bi spasili podatke

Američka kompanija za preradu mesa JBS USA bila je meta sajber napada, te su hakerima morali da plate otkupninu od 11 miliona dolara kako bi nastavili sa neometanim radom i spasili podatke, piše CNN, a preneo je Index.

„Ova odluka je bila vrlo teška i za kompaniju, ali i lično. Međutim, smatrali smo da je ona morala da bude donešena kako bi se sprečio svaki potencijalni rizik za naše kupce“, izjavio je izvršni direktor JBS USA Andre Nogueira.

Kibernetički napad je zahvatio servere koji podržavaju JBS sisteme u Severnoj Americi i Australiji. Američka vlada pripisala je napad grupi REvil za koju se veruje da joj je sedište u Rusiji ili u nekoj drugoj državi istočne Evrope.

„Rezultati preliminarne istrage potvrđuju da nisu ugroženi podaci o kompaniji, kupcima ili radnicima“, navodi se u saopštenju JBS.

JBS USA deo je JBS Foodsa, jedne od najvećih svetskih prehrambenih kompanija. Posluje u 15 zemalja, a kupce ima u oko 100 zemalja. Neki od poznatih brendova ove kompanije su Pilgrim’s, Great Southern i Aberdeen Black.

Tagovi
LIFESTYLE SAD

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...