PO POVRATKU U SRBIJU LEKARSKI NADZOR ZA GRAĐANE Krizni štab apeluje na naše državljane da se do petka vrate u zemlju

IzdvajamoSrbijaVestiZdravlje

14.9.2020 10:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

PO POVRATKU U SRBIJU LEKARSKI NADZOR ZA GRAĐANE Krizni štab apeluje na naše državljane da se do petka vrate u zemlju PO POVRATKU U SRBIJU LEKARSKI NADZOR ZA GRAĐANE Krizni štab apeluje na naše državljane da se do petka vrate u zemlju
Za svi građane Srbije, koji se vraćaju iz inostranstva, biće uveden nadzor. Naši državljani će biti obavezni da se jave epidemiologu ili svom izabranom... PO POVRATKU U SRBIJU LEKARSKI NADZOR ZA GRAĐANE Krizni štab apeluje na naše državljane da se do petka vrate u zemlju

Za svi građane Srbije, koji se vraćaju iz inostranstva, biće uveden nadzor. Naši državljani će biti obavezni da se jave epidemiologu ili svom izabranom lekaru u roku od 24 sata od ulaska u zemlju, odlučio je Krizni štab.

Ova odluka se, pre svega, odnosi na sve naše državljane koji letuju u zemljama u kojima je, u poslednje vreme, došlo do velikog porasta broja zaraženih korona virusom, a naročito na one koji svoj odmor provode u Crnoj Gori, Hrvatskoj i BIH.

Lekari će, zavisno od zdravstvenog stanja građana, preporučiti da li je neophodan obavezan nadzor ili ne, odlučeno je na sednici Kriznog štaba, održanoj u ponedeljak, 14. septembra.

Ova odluka stupa na snagu u petak 18. septembra u 18 časova, saopšteno je na konferenciji za novinare Kriznog štaba.

Foto: Tanjug

Ne radi se o karantinu i samoizolaciji, već je reč o nadzoru kako bi se sprečio rizik prenošenja korona virusa„, izjavila je posle sastanka Kriznog štaba zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević, dodavši da će način vršenja nadzora biti definisan i objavljen u narednim danima, ali da je preporuka svetskih organizacija da traje desetak dana.

Apelujemo na sve naše građane da se do petka vrate u zemlju, nakon toga ćemo imati drugačiji režim za sve putnike„, kazala je amenica direktora Instituta „Batut“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...