POČELA REKONSTRUKCIJA BEOGRAĐANKE U projekat će biti uloženo osam miliona evra

InvesticijeNekretnineNovacSrbijaVesti

24.11.2020 13:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

POČELA REKONSTRUKCIJA BEOGRAĐANKE U projekat će biti uloženo osam miliona evra POČELA REKONSTRUKCIJA BEOGRAĐANKE U projekat će biti uloženo osam miliona evra
Kompanija Marera Properties otpočela je rekonstrukciju Palate Beograd, popularne „Beograđanke“, u čiju će adaptaciju biti investirano više od osam miliona evra. Kako se ističe... POČELA REKONSTRUKCIJA BEOGRAĐANKE U projekat će biti uloženo osam miliona evra

Kompanija Marera Properties otpočela je rekonstrukciju Palate Beograd, popularne „Beograđanke“, u čiju će adaptaciju biti investirano više od osam miliona evra.

Kako se ističe u saopštenju, planirani radovi odnose se na uređenje prostora od 5. do 23. sprata zgrade koju je kompanija nedavno kupila od grada Beograda, u postupku javnog nadmetanja.

Rekonstrukcija će se odvijati po fazama, dok je završetak radova planiran za sam kraj 2021. godine, kada će „Beograđanka“ domaćem tržištu ponuditi mogućnost zakupa kancelarijskih prostora najvišeg kvaliteta, u skladu sa svetskim standardima i aktuelnim trendovima.

Kako se ističe, ceo proces adaptacije organizovan je tako da se sva dešavanja u okolini nesmetano odvijaju, uključujući i uobičajeno funkcionisanje saobraćaja.

Foto: Printscreen youtube

U okviru projekta rekonstrukcije biće postavljene tzv. zelene oaze na terasama u okviru petog i šestog sprata, što predstavlja inovaciju na domaćem tržištu komercijalnih nekretnina, navode u kompaniji Marera properties.

Kako je izjavila direktorka kompanije Milana Srećkov, na tržištu već vlada interesovanje za kancelarijski prostor u okviru ovog projekta, kako među postojećim tako i kod novih, potencijalnih zakupaca. Prema njenim rečima, već u ovoj fazi radova izdato je više od 60 odsto prostora.

Kako je istaknuto, rekonstrukcija će obuhvatiti zamenu staklenih površina na fasadi, kao i kompletnu rekonstrukciju glavnog ulaza u objekat. Pored uobičajenih radova, u planu je modernizacija liftova, zamena svih instalacija i unapređenje prirodne ventilacije.

Takođe, planirano je i uvođenje pametnog sistema za upravljanje zgradama koji će, uz ostala poboljšanja i napredne tehnologije, unaprediti ukupnu energetsku efikasnost zgrade.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...