POČINJE PLAĆANJE DIGITALNIM JUANOM U KINI Promocija nacionalne kriptovalute kroz nagradnu igru

BankeNovacSvetVesti

7.12.2020 17:45 Autor: Julijana Vincan 0

POČINJE PLAĆANJE DIGITALNIM JUANOM U KINI Promocija nacionalne kriptovalute kroz nagradnu igru POČINJE PLAĆANJE DIGITALNIM JUANOM U KINI Promocija nacionalne kriptovalute kroz nagradnu igru
Digitalni juan ulazi u platni promet u Kini, nakon što je kineska kompanija Jingdong (JD.com) saopštila da je postala prva mrežna platforma koja će... POČINJE PLAĆANJE DIGITALNIM JUANOM U KINI Promocija nacionalne kriptovalute kroz nagradnu igru

Digitalni juan ulazi u platni promet u Kini, nakon što je kineska kompanija Jingdong (JD.com) saopštila da je postala prva mrežna platforma koja će prihvatati plaćanja u nacionalnoj kriptovaluti.

To preduzeće će u okviru promocije digitalnog juana organizovati „greb-greb“ nagradnu igru „JD Digits“ na društvenoj mreži WeChat, u kojoj će srećnim dobitnicima podeliti ukupno 20 miliona juana (više od 2,5 miliona evra).

Onlajn šoping
Foto: Pixabay.com

Pobednici će putem te aplikacije dobiti takozvani „crveni paket“, koji će sadržati najviše 200 digitalnih juana, a dobitnici će moći da ih potroše za plaćanje kupovina na mreži JD.com. Biće podeljeno 100.000 crvenih paketića, prenosi CNBC.

Digitalni juan kontroliše i izdaje Narodna banka Kine, koja je razvila nacionalnu virtuelnu valutu u okviru projekta „Digitalno valutno elektronsko plaćanje (DCEP)“, na čijem je razvoju i unapređenju i dalje prilično angažovana.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...