POČINJE PROIZVODNJA DUNHILL CIGARETA U VRANJU Cilj kompanije BAT je povećanje izvoza na tržišta regiona

BiznisInvesticijeNovacSrbijaVesti

22.9.2020 13:48 Autor: Ljiljana Begović 1

POČINJE PROIZVODNJA DUNHILL CIGARETA U VRANJU Cilj kompanije BAT je povećanje izvoza na tržišta regiona POČINJE PROIZVODNJA DUNHILL CIGARETA U VRANJU Cilj kompanije BAT je povećanje izvoza na tržišta regiona
Kompanija „British American Tobacco“ (BAT) odlučila je da u fabrici u Vranju počne sa proizvodnjom premium cigareta Dunhill. Direktor predstavništva za Srbiju i Crnu... POČINJE PROIZVODNJA DUNHILL CIGARETA U VRANJU Cilj kompanije BAT je povećanje izvoza na tržišta regiona

Kompanija „British American Tobacco“ (BAT) odlučila je da u fabrici u Vranju počne sa proizvodnjom premium cigareta Dunhill.

Direktor predstavništva za Srbiju i Crnu Goru Milorad Krstikeski kaže da dolazak tog svetski prepoznatljivog brenda može u značajnoj meri da ojača poziciju same kompanije na tržištu, privrede grada, a samim tim celokupne srpske privrede. Naglašava da je cilj da BAT poveća izvoz na tržista regiona i da izvoz iz fabrike u Vranju premaši trećinu ukupne proizvodnje.

„Još jedna potvrda visokih tehnoloških standarda koje ima fabrika u Vranju je i to što će sada ukupno pet fabrika u okviru BAT sistema u Evropi proizvoditi ovaj format cigareta iz premium klase, što je ujedno i dalji podsticaj za nastavak razvoja i unapređenja poslovanja fabrike“, rekao je direkor kompanije BAT za Srbiju Crnu Goru, prenosi Tanjug.

Foto:TANJUG/ NIKOLA ANÐIC

Krstikeski podseća da fabrika u Vranju ove godine obeležava 135 godina postojanja, a da je kompanija BAT od svog dolaska u Srbiju pre 17 godina nastojala da konstantno ulaže u modernizaciju fabrike i da je u tom periodu uložila 270 miliona evra.

Kroz poreze u budžet Srbije BAT je uplatio više od dve milijarde evra čime se svrstava u red najvećeg britanskog investitora i staje u red među najveće strane investitore na jugu Srbije.

Foto:TANJUG/ NIKOLA ANÐIC

„Naš cilj će i dalje u budućnosti ostati to da nastavimo sa kontinuiranim ulaganjem u modernizaciju proizvodnje i ostanemo pouzdan partner i oslonac srpske privrede. Ostajemo čvrsto posvećeni saradnji i dijalogu sa Vladom Srbije po svim pitanjima, a posebno akcizne i poreske politike i kao najpouzdaniji partner u borbi protiv sive ekonomije“, poručuje Krstikeski.

Ističe da su predstavnici ove kompanije zadovoljni uslovima i poslovnom klimom Srbiji. „U proteklom periodu zadržali smo kompletnu radnu snagu, nismo koristili pomoć države i nastavili smo sa investicijama“, dodaje Krstikeski.

Foto:TANJUG/ NIKOLA ANÐIC

Direktor regionalne Privredne komore za pčinjski i jablanički okrug Goran Jović kaže da je uz proteklih 17 godina BAT pokazao izuzetne rezultate, te da je osavremenio proizvodnju i u značajnoj meri doprineo novim zapošljavanjima na jugu Srbije.

Jović kaže i da će razvoj i proizvodnja novih brendova poput Dunhilla uticati na povećanje obima proizvodnje, a samim tim i stvoriti mogućnosti za nova zapošljavanja i veću spoljnotrgovinsku razmenu.

.cw-company {background:#343a40; color:#c6d0d7; font-size:14px; margin-bottom:16px;} .cw-company a {color:#fff; text-decoration:none;} .cw-company a:hover {opacity:.7;} .cw-company-name {padding:16px 0; border-bottom:1px solid #292E33;} .cw-company-name h3 {margin:0 !important; font-size:22px;} .cw-company-name p {margin:0 !important; font-size:16px;} .cw-logo {font-size:11px; text-align:right;} .cw-company-data {padding:16px 0 6px 0;} .cw-company-data div {margin-bottom:10px; line-height:20px;} .cw-company-data div b {color:#fff;} .cw-company-links {padding:8px; background:#c3090e; font-weight:bold;} .cw-company-links a {display:inline-block; margin:0 5px;} @media (max-width: 992px) {.cw-logo {text-align:left;}}

BAT VRANJE AD VRANJE

Stefana Prvovenčanog 209, Vranje, Srbija

Poslovni prihodi:
7,548,091,000.00 (2019)
Broj zaposlenih:
167 (2019)
  • Srdjan

    24.11.2022 #1 Author

    BRUKA i SRAMOTA što su upropastili Dunhiil cigaru pa ja ga pusim od 97 godine zadnje dve godine su ga unakazili da je postao kao strugane čarape .

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...