PODELJENO VIŠE OD 200.000 VAUČERA ZA ODMOR U SRBIJI Planine i banje već pune domaćih turista

BiznisIzdvajamoSrbijaTurizamVesti

30.5.2020 12:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

PODELJENO VIŠE OD 200.000 VAUČERA ZA ODMOR U SRBIJI Planine i banje već pune domaćih turista PODELJENO VIŠE OD 200.000 VAUČERA ZA ODMOR U SRBIJI Planine i banje već pune domaćih turista
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da ove godine nije realno očekivati da ćemo se približiti brojci od 1,8 miliona stranih... PODELJENO VIŠE OD 200.000 VAUČERA ZA ODMOR U SRBIJI Planine i banje već pune domaćih turista

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da ove godine nije realno očekivati da ćemo se približiti brojci od 1,8 miliona stranih turista koliko ih je prošle godine bilo u Srbiji.

Smatra da je realnije očekivati da će biti više turista iz regiona, koji čine 40 odsto ukupnih dolazaka stranih turista u Srbiju, posebno tokom avgusta kada se održavaju velike manifestacije, kao što su Egzit, Guča, Nišvil.

Ljajić je pozvao i građane Srbije da razmisle pre nego što odluče da putuju van zemlje, zbog situacije u vezi sa korona virusom.

Smatra da ova godina treba da bude godina domaćeg turizma i očekuje da će se veliki broj građana Srbije odlučiti za odmor u Srbiji i korišćenje turističkih vaučera.

Naveo je da je više od 50.000 turističkih vaučera već podeljeno iz druge tranše, uz 160.000 koji su podeljeni do kraja februara što je već ukupno više od 200.000.

Ljajić kaže da se sve više zaposlenih u Srbiji prijavljuje za korisćenje vaučera, kao i da se već traže rezervacije smeštaja na Zlatiboru od sedam do 10 dana, što do sada nije bio slučaj, jer je prosek boravka na Zlatiboru bio, kako kaže, četiri noćenja.

“Imamo sada puno rezervacija tokom avgusta, vikendi su puni domaćih turista u Vnjačkoj Banji, na Zlatiboru i u Sokobanji”, rekao je Ljajić.

Naveo je da su loše vremenske prilike u Srbiji u proteklih nedelju dana uticale na smanjenje broja dolazaka domaćih turista, ali da se očekuje da će tokom jula i avgusta taj broj značajno biti povećan, te da će zahvaljući vaučerima sezona biti produžena do novembra.

Tagovi
EKO SRBIJA
  • Snežana

    30.5.2020 #1 Author

    Ove godine svi banju…

    Odgovori

    • GocaBG

      30.5.2020 #2 Author

      Ova godina ce biti za srpski turizam najbolja…

      Odgovori

  • Irina

    30.5.2020 #3 Author

    Veliki broj gradjana se odlucio da letuje u Srbiji, lepo

    Odgovori

  • Maja

    30.5.2020 #4 Author

    Pa red je turisticki i hotelski radnici u Srbiji da pokrenu svoje poslove posle ovakve situacije

    Odgovori

  • Taki

    30.5.2020 #5 Author

    Crnogorci ne moraju ni da otvaraju granice, Srbi imaju banje i planine.

    Odgovori

  • zorica

    4.6.2020 #6 Author

    Pun pogodak za nas turizam.

    Odgovori

  • zorica s.

    25.6.2020 #7 Author

    Treba iskoristiti vaucere….

    Odgovori

  • NINICA

    31.8.2022 #8 Author

    Svako ko može nek ih iskoristi!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...