PODRŠKA DRŽAVE NEOPHODNA Beogradski sajam je u začaranom krugu poslovne depresije, poručuju iz ove institucije

SrbijaU fokusuVesti

22.9.2020 11:39 Autor: Ljiljana Begović 0

PODRŠKA DRŽAVE NEOPHODNA Beogradski sajam je u začaranom krugu poslovne depresije, poručuju iz ove institucije PODRŠKA DRŽAVE NEOPHODNA Beogradski sajam je u začaranom krugu poslovne depresije, poručuju iz ove institucije
Beogradski sajam upozorava da će se teško izvući iz „začaranog kruga poslovne depresije“ bez ozbiljne podrške države. „Učestvujući svim svojim kapacitetima i resursima u... PODRŠKA DRŽAVE NEOPHODNA Beogradski sajam je u začaranom krugu poslovne depresije, poručuju iz ove institucije

Beogradski sajam upozorava da će se teško izvući iz „začaranog kruga poslovne depresije“ bez ozbiljne podrške države.

„Učestvujući svim svojim kapacitetima i resursima u borbi protiv globalne pandemije, a zbog karaktera i obima vlastite delatnosti, Beogradski sajam je dospeo u začarani krug poslovne depresije, iz koje je, bez ozbiljne podrške države i pojačanog uvažavanja specifičnosti ove delatnosti, gotovo nemoguće izvući se“, saopštio je Beogradski sajam.

U tekstu pod nazivom „Da li je Beogradski sajam zaslužio da ne može da se bavi svojim poslom?“ navodi se da je medicinska struka procenila da su hale Beogradskog sajma, iako imaju sasvim drugu namenu, svojom veličinom i infrastrukturom bile znatno pogodnije za zbrinjavanje najblaže inficiranih nego neke druge lokacije.

Foto:. wikipedia.org

Takođe, Beogradski sajam se sa svojim partnerima i sam angažovao na dodatnom prilagođavanju, opremanju, funkcionalnosti i humanizaciji te izuzetno osetljive bolničke ambijentalne celine.

Beogradski sajam ističe da je mnogo puta do sada pokazao da je najpouzdaniji oslonac upravo u kriznim situacijama.

„Bilo je tako i u godinama sankcija međunarodne zajednice i za vreme NATO bombardovanja i kada je trebalo zbrinuti stotine žrtava poplava, i u desetinama drugih slučajeva kada je Beogradski sajam u svojim halama uspešno i nesebično organizovao i distribuirao humanitarnu pomoć onima kojima je bila potrebna. Sve je to Beogradski sajam činio o svom trošku“, navodi se u tekstu ojbavljenom na sajtu beogradskog sajma.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...