PODRŠKA OTVARANJU NOVIH RADNIH MESTA Norveška sa 525.000 evra pomaže preduzetnike u Srbiji

PreduzetnikSrbijaVesti

13.8.2020 11:45 Autor: Ljiljana Begović 1

PODRŠKA OTVARANJU NOVIH RADNIH MESTA Norveška sa  525.000 evra pomaže preduzetnike u Srbiji PODRŠKA OTVARANJU NOVIH RADNIH MESTA Norveška sa  525.000 evra pomaže preduzetnike u Srbiji
Kraljevina Norveška preko projekta „Noveška za vas – Srbija“ podržava 68 preduzetnika, mikro i malih preduzeća u manje razvijenim opštinama u Srbiji sa 525.000... PODRŠKA OTVARANJU NOVIH RADNIH MESTA Norveška sa  525.000 evra pomaže preduzetnike u Srbiji

Kraljevina Norveška preko projekta „Noveška za vas – Srbija“ podržava 68 preduzetnika, mikro i malih preduzeća u manje razvijenim opštinama u Srbiji sa 525.000 evra za unapređenje produktivnosti i otvaranje novih radnih mesta.

Kakoje saopštila Kancelarija UN za projektne usluge – UNOPS, kao rezultat ovih aktivnosti, očekuje se zapošljavanje najmanje 70 osoba kroz poboljšanje poslovanja postojećih preduzeća i osnivanje novih poslovnih subjekata u Srbiji.

„U narednim godinama, Norveška se nada značajnom napretku srpskog društva, koji je u korelaciji s prioritetima naših programa finansijske podrške Srbiji, usklađenim sa srpskim prioritetima i agendom pristupanja EU. Posebno bih naglasio važnost ekonomskog razvoja, koji se temelji na inovacijama, preduzetništvu, otvaranju novih radnih mesta i predvidljivijim okvirom za funkcionisanje tržišta“, rekao je norveški ambasador u Srbiji Jorn Eugen Jelsta(Jern Eugen Gjelstad).

Ukupna vrednost projekata koje će sprovesti 31 početnik u poslovanju iznosi oko 290.000 evra, od čega Kraljevina Norveška finansira 247.000 evra, dok budući preduzetnici učestvuju sa oko 43.000 evra.

Podršku će dobiti i 37 mikro i malih preduzeća, a projekte ukupne vrednosti 365.000 evra, od čega Kraljevina Norveška izdvaja 279.000 evra, dok kompanije sufinansiraju ukupno 86.000 evra.

Foto: Pexels.com

„Podrška je usmerena na nabavku određene opreme i mašina, koja je neophodna privrednim subjektima kako bi poboljšali poslovanje i zaposlili nove radnike. U predstojećem periodu, radićemo zajedno sa preduzetnicima i firmama na ispunjenju ciljeva poziva“, rekla je v. d. menadžerka projekta „Norveška za vas – Srbija“ Milica Došenović, prenosi Tanjug.

Kroz poziv koji je trajao od 21. maja do 15. avgusta 2019, zainteresovani su mogli da podnesu predlog projekta za nabavku opreme ili uvođenje usluga u iznosu do 10.000 evra, uz finansijsko učešće aplikanta.

  • Irina

    17.8.2020 #1 Author

    Znacajna podrska za preduzetnike

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...