POJEDINAČNA SUBVENCIJA DO 750.000 EVRA Pravo na državnu pomoć imaju hotelijeri koji ispune ove uslove

BiznisIzdvajamoSrbijaTurizamVesti

28.8.2020 08:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

POJEDINAČNA SUBVENCIJA DO 750.000 EVRA Pravo na državnu pomoć imaju hotelijeri koji ispune ove  uslove POJEDINAČNA SUBVENCIJA DO 750.000 EVRA Pravo na državnu pomoć imaju hotelijeri koji ispune ove  uslove
Pravo na bespovratnu državnu pomoć u oblasti hotelijerstva imaju nosioci rešenja o kategorizaciji ili podnosioci zahteva za kategorizaciju, koji bude upućen Ministarstvu trgovine, turizma... POJEDINAČNA SUBVENCIJA DO 750.000 EVRA Pravo na državnu pomoć imaju hotelijeri koji ispune ove  uslove

Pravo na bespovratnu državnu pomoć u oblasti hotelijerstva imaju nosioci rešenja o kategorizaciji ili podnosioci zahteva za kategorizaciju, koji bude upućen Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija najkasnije 1. septembra, utvrdila je Komisija za kontrolu državne pomoći (KKDP).

Odluka se odnosi na hotele koji se nalaze na području gradova i opština sa spiska, koji je deo Predloga programa pomoći.

Osnov za državnu pomoć od 350 evra po ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici jeste dokumentacija na osnovu koje se donosi rešenje o kategorizaciji hotela od strane nadležnog ministarstva.

Nominalni iznos pojedinačne subvencije po korisniku neće moći da pređe 750.000 evra.

Foto: Pixabay.com

Uslov je i da nad hotelom nije pokrenut stečaj, kao i da se ne sprovodi unapred pripremljeni plan reorganizacije, niti da su na snazi mere iz takvog plana.

Još jedan uslov za subvenciju jeste da broj zaposlenih ne sme biti smanjen za više od 10 procenata do kraja 2020. godine.

Pomoć zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom COVIDa-19 obezbeđena je iz državnog budžeta. Ukupna suma finansijske podrške iznosi 1,46 milijardi dinara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...