Jedan od ciljeva je zapošljavanje ruralnog stanovništva na teritoriji Vojvodine

Pokrajinska vlada daje 60 miliona dinara pomoći proizvođačima piva, vina i rakije

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

19.5.2021 11:49 Autor: Marko Miladinović 4

Pokrajinska vlada daje 60 miliona dinara pomoći proizvođačima piva, vina i rakije Pokrajinska vlada daje 60 miliona dinara pomoći proizvođačima piva, vina i rakije
Preko dva javna konkursa pokrajina Vojvodina ponudila je ukupno 60 miliona dinara podrške za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za proizvodnju piva, vina i... Pokrajinska vlada daje 60 miliona dinara pomoći proizvođačima piva, vina i rakije

Preko dva javna konkursa pokrajina Vojvodina ponudila je ukupno 60 miliona dinara podrške za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za proizvodnju piva, vina i rakije.

Ciljevi sufinansiranja su povećanje prihoda poljoprivrednih gazdinstava i zapošljavanje ruralnog stanovništva na teritoriji Vojvodine, kaže se u zvaničnom saopštenju.

Ukupne opredeljene subvencije za proizvodnju piva iznose 10 miliona dinara, a pojedinačni iznosi biće između 100.000 dinara i 2,2 miliona dinara.

Pokrajinske subvencije za sufinansiranje nabavke opreme za proizvodnju vina i rakije ukupno iznose 50 miliona dinara, dok je njihov raspon isti kao za pivare, od minimalnih 100.000 dinara do maksimalnih 2,2 miliona dinara po projektu.

Konkursi su otvoreni do utroška sredstava ili do 11. juna ove godine, prenosi Tanjug.

  • Tatjana

    19.5.2021 #1 Author

    Super

    Odgovori

  • Ljilja

    20.5.2021 #2 Author

    Mini pivare su najvećim delom bile pogođene Koronom jer su radile za ugostitelje plasman. Ovo je odlicna mera ali hajde da se svi proizvođači pomognu koji su bili pogođeni a i dalje posluju. Ako sada nije zakasnela ova mera.

    Odgovori

  • Lolek

    27.3.2022 #3 Author

    Tako i treba kad vec ljudi vole

    Odgovori

  • MAŠA

    15.1.2023 #4 Author

    Hihih, dok je nama alkohola mi smo super😂

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...