POKRAJINSKI BUDŽET MANJI ZA 4,2 MILIJARDE DINARA Investicije se ipak nastavljaju, preduzetnicima povoljni krediti

InvesticijeSrbijaVesti

7.5.2020 14:23 Autor: Marija Jovanović 0

POKRAJINSKI BUDŽET MANJI ZA 4,2 MILIJARDE DINARA Investicije se ipak nastavljaju, preduzetnicima povoljni krediti POKRAJINSKI BUDŽET MANJI ZA 4,2 MILIJARDE DINARA Investicije se ipak nastavljaju, preduzetnicima povoljni krediti
Zbog pada privredne aktivnosti u protekla dva meseca pokrajinski budžet biće umanjen za 4,2 milijarde dinara, odnosno 5,4 odsto. Bez obzira na korekcije, započete... POKRAJINSKI BUDŽET MANJI ZA 4,2 MILIJARDE DINARA Investicije se ipak nastavljaju, preduzetnicima povoljni krediti

Zbog pada privredne aktivnosti u protekla dva meseca pokrajinski budžet biće umanjen za 4,2 milijarde dinara, odnosno 5,4 odsto. Bez obzira na korekcije, započete investicije biće nastavljene, osim četiri projekta koja do maja nisu započeta, kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.  

Reč je o rekonstrukciji Pozorišnog trga u Novom Sadu, uređenju fasada u Subotici, rekonstrukciji komunalne infrastrukture u Pančevu i rekonstrukciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu.

“To su četiri grada koja imaju dovoljno sopstvenih sredstava da ovaj posao mogu preuzeti na sebe”, rekao je Mirović i istakao da u oblasti zdravstva neće biti nikakvih ušteda kao i da se nije odustalo ni od jedne mere socijalne zaštite.

Najviše su umanjena sredstva namenjena realizaciji investicija preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine u iznosu od 1,217 miliona dinara. Oni koji najviše troše pretrpeće i korekcije, kazao je Mirović i naglasio da će mikro i malim preduzećima preko Razvojnog fonda Vojvodine biti usmerena kreditna linija pod veoma povoljniim uslovima.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Predsednik Pokrajinske vlade zahvalio se svim građanima AP Vojvodine na disciplini i odgovornosti što je, kako je rekao, dovelo do veoma dobrog rezultata u borbi protiv virusa Covid-19.

„Zahvaljujući ponašanju građana i poštovanju mera koje je donela Vlada Srbije i radu svih zdravstvenih radnika, KCV, Instituta za javno zdravlje Vojvodine i svih drugih regionalnih bolnica, Vojvodina je u ovoj epidemiološkoj krizi napravila veliki rezultat“, izjavio je Mirović uoči zasedanja Skupštine Vojvodine.

Do sada je testirano više od 17.000 osoba, od kojih je 787 bilo pozitivno. “Kada uporedite ove podatke sa podacima drugih pokrajina i regija koje imaju oko dva miliona stanovnika, videćete naše rezultate”, naglasio je Mirović.

Prema njegovim rečima, i sistem socijalne zaštite u APV pokazao je veliku odgovornost i profesionalizam kako bi se sačuvali oni koji su bili najugroženiji u ovoj pandemiji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...