POKRENUT TENDER ZA PROJEKAT AUTO-PUTA VOŽD KARAĐORĐE Nova saobraćajnica biće najbrža veza istočne Srbije sa centralnim i zapadnim delom

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

26.11.2020 13:39 Autor: Marija Jovanović 1

POKRENUT TENDER ZA PROJEKAT AUTO-PUTA VOŽD KARAĐORĐE Nova saobraćajnica biće najbrža veza istočne Srbije sa centralnim i zapadnim delom POKRENUT TENDER ZA PROJEKAT AUTO-PUTA VOŽD KARAĐORĐE Nova saobraćajnica biće najbrža veza istočne Srbije sa centralnim i zapadnim delom
Кoridori Srbije pokrenuli su postupak javne nabavke za izradu Generalnog projekta sa Studijom opravdanosti za izgradnju auto-puta Vožd Кarađorđe, koji bi trebalo da spoji... POKRENUT TENDER ZA PROJEKAT AUTO-PUTA VOŽD KARAĐORĐE Nova saobraćajnica biće najbrža veza istočne Srbije sa centralnim i zapadnim delom

Кoridori Srbije pokrenuli su postupak javne nabavke za izradu Generalnog projekta sa Studijom opravdanosti za izgradnju auto-puta Vožd Кarađorđe, koji bi trebalo da spoji centralni deo Šumadije sa istočnom Srbijom.

Ovaj auto-put biće najbrža veza istočne Srbije sa centralnom i zapadnom Srbijom, kao i koridorima 10 i 11. Put će biti dugačak 220 kilometara, gradnja će biti podeljena na pet deonica, a nova saobraćajnica proći će kroz teritorije opština Lazarevac, Sopot, Mladenovac, Aranđelovac, Topola, Rača, Lapovo, Velika Plana, Svilajnac, Despotovac i Bor, saopštilo je to državno preduzeće.

Foto: Koridori Srbije

Vršilac dužnosti direktora Кoridora Srbije Aleksandar Antić rekao je da je auto-put Vožd Karađorđe projekat od posebnog značaja za državu, zato što će omogućiti neuporedivo bolje povezivanje istočnih, centralnih i zapadnih delova zemlje.

„To će u perspektivi doneti još dinamičniji razvoj lokalnih ekonomija, smanjenje nezaposlenosti i još bolji ambijent za dolazak investicija, dok će sama gradnja ove saobraćajnice, nesumnjivo otvoriti mogućnosti za angažovanje lokalnih preduzeća i radne snage“, ocenio je Antić.

  • Mićun

    12.10.2021 #1 Author

    Manje lorajte,
    Pa će i pojeftiniti.
    😋

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...