Najavljena mogućnost uvođenja direktne avionske linije između Beograda i Kaira

Pokrenuta inicijativa za slobodnu trgovinu između Srbije i Egipta

SrbijaSvetVesti

23.8.2021 09:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Pokrenuta inicijativa za slobodnu trgovinu između Srbije i Egipta Pokrenuta inicijativa za slobodnu trgovinu između Srbije i Egipta
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković istakao je tokom razgovora sa kopredsednikom Zajedničkog poslovnog saveta Srbija – Egipat, Osamom Salehom, i uglednim egipatskim privrednicima,... Pokrenuta inicijativa za slobodnu trgovinu između Srbije i Egipta

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković istakao je tokom razgovora sa kopredsednikom Zajedničkog poslovnog saveta Srbija – Egipat, Osamom Salehom, i uglednim egipatskim privrednicima, da poslovne zajednice dve države moraju da imaju znatno bližu saradnju.

Selaković je ukazao na to da ekonomski odnosi Srbije i Egipta treba da prate odlične političke odnose dve zemlje.

Razgovarano je i o neophodnosti skorog održavanja sastanka Mešovite komisije za ekonomsku saradnju, koju bi pratila i sednica Zajedničkog poslovnog saveta Srbija – Egipat.

Privrednici su pokrenuli inicijativu o razmatranju donošenja sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Egipta, a razgovaralo se i o uspostavljanju redovne direktne linije između dve zemlje.

Ocenjeno je da bi direktna avionska linija bila od značaja za jačanje ekonomske saradnje.

Selaković je upoznao privrednike sa ekonomskim reformama sprovedenim u Srbiji i predstavio investicione potencijale naše zemlje, prenosi Tanjug.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...