U SVETU POLA MILONA ZARAŽENIH Stanje u Španiji se stabilizuje?

SvetVesti

26.3.2020 16:47 Autor: Julijana Vincan 1

U SVETU POLA MILONA ZARAŽENIH Stanje u Španiji se stabilizuje? U SVETU POLA MILONA ZARAŽENIH Stanje u Španiji se stabilizuje?
Stopa smrtnosti od korona virusa u Španiji smanjila se prvi put u nedelju dana, a SAD su odobrile najveći paket stimulusa u svojoj istoriji,... U SVETU POLA MILONA ZARAŽENIH Stanje u Španiji se stabilizuje?

Stopa smrtnosti od korona virusa u Španiji smanjila se prvi put u nedelju dana, a SAD su odobrile najveći paket stimulusa u svojoj istoriji, pošto se broj potvrđenih slučajeva korona virusa na svetskom nivou približio cifri od pola miliona.

Španija je imala 655 smrtnih slučajeva u poslednjih 24 sata, a ukupan broj zaraženih u ovoj zemlji dostigao je 4.089, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Španije. Broj potvrđenih slučajeva iznosi 56.188, navodi Guardian.

Brojevi pružaju tračak nade samo dan nakon što je ova zemlja zabeležila najveću smrtnost u jednom danu od početka ove pandemije do danas – 738 smrtnih slučajeva, a njen ukupni broj umrlih veći je nego u Кini.

Španski ministar zdravlja, Salvador Ila, izjavio je da podatke treba čitati s oprezom, ali da se može reći da je Španija ušla u „fazu stabilizacije“. Dodao je: „Broj prijavljenih slučajeva zaraženih mogao bi dostići vrhunac. Niko ne zna tačno kada ćemo stići do kraja… pred nama je još mnogo teških nedelja.“

Nekoliko sati ranije španski parlament odobrio je produžavanje gotovo potpunog zatvaranja zemlje do 11. aprila.

Italija je i dalje najteže pogođena zemlja sa novih 662 smrtna slučaja, odnosno ukupno 8.165. Ipak, četiri dana zaredom, stopa zaraze u ovoj zemlji se malo usporila, što je evropski direktor Svetske zdravstvene organizacije, dr Hans Кluge, opisao kao ohrabrujući trend.

PROČITAJTE JOŠ:

  • Pasparrtu

    9.4.2022 #1 Author

    Hoce li vec jednom nestati Korona, odlepicemo svi.. Uskoro necemo moci da pohvatamo koji je soj, koji simptomi, koliko zaraznih.. Uzas..
    Svakako mi je zao zemlji poput Spanije, Italije.. Zalosno je vise sta se desava

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...