POLOVINA HRVATA EKONOMSKI PESIMISTI, pokazuje anketa agencije „Improve“

RegionVesti

5.4.2020 12:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

POLOVINA HRVATA EKONOMSKI PESIMISTI, pokazuje anketa agencije „Improve“ POLOVINA HRVATA EKONOMSKI PESIMISTI, pokazuje anketa agencije „Improve“
Ukupno 47 odsto građana Hrvatske očekuje da će se finansijska situacija njihovih porodica pogoršati u narednom periodu, pokazuje istraživanje agencije za istraživanje tržišta “Improve”,... POLOVINA HRVATA EKONOMSKI PESIMISTI, pokazuje anketa agencije „Improve“

Ukupno 47 odsto građana Hrvatske očekuje da će se finansijska situacija njihovih porodica pogoršati u narednom periodu, pokazuje istraživanje agencije za istraživanje tržišta “Improve”, koje je sprovedeno sredinom marta, na uzorku od hiljadu ispitanika. U prošloj godini, samo 14 odsto ispitanika je iznelo stav da će se finansijsko stanje njihovih porodica pogoršati.

Pesimizam je još izraženiji kada je reč o proceni finansijskog stanja domaćinstava za period od narednih godina dana. Naime, dok je propšle godine 40 odsto građana Hrvatske verovalo da će im biti bolje, sada se taj udeo prepolovio na 20 odsto, prenosi novac.hr.

Prema ovoj anketi, još veća zabrinutost vlada kada je u pitanju procena ekonomske situacije u Hrvatskoj. Prema ovom istraživanju, prošle je godine 46 odsto ispitanika očekivalo pogoršavanje ekonomskog stanja u zemlji, a u prvom ovogodišnjem tromjesečju udeo pesimista se gotovo udvostručio te sada iznosi 85 odsto. Velika većina ispitanika, njih 84 odsto, sada strahuje i da će u sledećih 12 meseci doći do rasta nezaposlenosti.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...