POMOĆ TURIZMU U RS Punoletnim građanima vaučeri od po 100 KM za odmor u Srpskoj

BiznisRegionTurizamVesti

18.5.2020 11:57 Autor: Julijana Vincan 3

POMOĆ TURIZMU U RS Punoletnim građanima vaučeri od po 100 KM za odmor u Srpskoj POMOĆ TURIZMU U RS Punoletnim građanima vaučeri od po 100 KM za odmor u Srpskoj
Naredne nedelje biće kreiran program na osnovu kojeg će građanima RS biti deljeni vaučeri od 100 KM, koje će moći da troše na turističkim... POMOĆ TURIZMU U RS Punoletnim građanima vaučeri od po 100 KM za odmor u Srpskoj

Naredne nedelje biće kreiran program na osnovu kojeg će građanima RS biti deljeni vaučeri od 100 KM, koje će moći da troše na turističkim destinacijama u Rebublici Srpskoj, a uz podršku jednog od fondova iz kojih će biti sanirane negativne posledice epidemije korona virusa. Ukupan grant za podelu vaučera biće oko pet miliona maraka.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla da je to dogovoreno na sastanku sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, a na osnovu sugestija Privredne komore i onih koji rade u oblasti hotelijerstva i turizma, pišu „Nezavisne novine“.

„Taj program će omogućiti našim ljudima da dožive svoju Republiku Srpsku na drugačiji način i obiđu mnoga mesta za koja su čuli, ali su uvek želeli da idu negde drugo, jer je to valjda u ljudskoj prirodi. Biće to stimulativno za hotelijerstvo, za turizam u celini i za građane. Kreirane su konture tog programa, a sledeće sedmice, verovatno u četvrtak, imaćemo sastanak sa ljudima iz tog sektora kako bismo konačno definisali mere koje će biti sprovođene tokom cele godine“, naglasila je Cvijanović za „RTRS“.

Goran Račić, predsednik Regionalne privredne komore Banja Luka, izjavio je za „Večernje novosti“ da je Vladi predložen plan pomoći turizmu. „Naš predlog je da država emituje pet miliona KM vaučera i da dodeli svim punoletnim građanim 100 KM da bi oni mogli da ta sredstva potroše u turističkim kapacitetima Srpske. Ako želite da putujete u neku drugu zemlju, moraćete da platite testove za korona virus, a ovde biste mogli da uživate u lepotama RS“, mišljenja je Račić.

Cvijanović je istakla da je sigurna da će građani biti oprezni kada budu otvorene granice za putovanja, dodavši da se veliki broj porodica neće osećati komotnim da putuju, pogotovo ako imaju malu decu. Dodala je i da za sada analiziraju na koji način treba sanirati štetu od epidemije Covida-19 i prilagoditi se.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...