POOŠTRENE MERE ZA ULAZAK U AUSTRIJU Obavezna elektronska registracija, osim za građane ovih zemalja

EUVesti

15.1.2021 10:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

POOŠTRENE MERE ZA ULAZAK U AUSTRIJU Obavezna elektronska registracija, osim za građane ovih zemalja POOŠTRENE MERE ZA ULAZAK U AUSTRIJU Obavezna elektronska registracija, osim za građane ovih zemalja
Od ponoći je u Austriji stupio na snagu pooštreni režim za ulazak u zemlju, kojim je obavezna elektronska registracija pre polaska na put. Od... POOŠTRENE MERE ZA ULAZAK U AUSTRIJU Obavezna elektronska registracija, osim za građane ovih zemalja

Od ponoći je u Austriji stupio na snagu pooštreni režim za ulazak u zemlju, kojim je obavezna elektronska registracija pre polaska na put.

Od 19. decembra Austrija primenjuje strogi režim ulaska u zemlju, prema kojem svi koji dolaze iz rizičnih regiona moraju u obavezni desetodnevni karantin, koji je moguće prekinuti tek nakon petog dana izolacije, negativnim testom.

Ta mera trebalo je da važi najpre do 10. januara i imala je za cilj da se spreči „uvoz“ virusa iz inostranstva za vreme božićnih i novogodišnjih praznika.

Međutim, ta mera je produžena do 18.januara, a sada do daljnjeg uz dodatnu obavezu popunjavanja formulara pre dolaska u Austriju.

Od strogog režima ulaska u Austriju izuzeti su jedino putnici koji dolaze iz Australije, Finske, sa Islanda, iz Japana, sa Novog Zelanda, Norveške, Južne Koreje, Vatikana, Grčke i Singapura.

Svi putnici su dužni da ispune digitalni formular, to jest izvrše elektronsku registraciju preko „Pre-Travel-Clearance“ (PTC) koji se nalazi na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Austrije.

Od karantina izuzete su samo osobe koje prekogranično rade, poslovni punici, pripadnici humanitarnih organizacija, tranzitni saobraćaj, kao i osobe koje su dobile poziv od suda, koje moraju na sahranu, a svi oni će pre ulaska morati da prikažu, to jest na digitalnu registraciju „zakače“ negativan PCR ili antigenski test ne stariji od 72 sata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...