Srbija očekuje prihode od turizma između 800 i 900 miliona evra

Popunjeni kapaciteti u hotelskim smeštajima i na planinama

BiznisSrbijaTurizamVesti

20.7.2021 18:14 Autor: Miljan Paunović 0

Popunjeni kapaciteti u hotelskim smeštajima i na planinama Popunjeni kapaciteti u hotelskim smeštajima i na planinama
U prvih šest meseci ove godine imali smo porast deviznog priliva od turizma za 19 odsto i ako se budemo dobro borili sa epidemijom... Popunjeni kapaciteti u hotelskim smeštajima i na planinama

U prvih šest meseci ove godine imali smo porast deviznog priliva od turizma za 19 odsto i ako se budemo dobro borili sa epidemijom i imali uspešnu jesenju i zimsku sezonu, imamo razloga za optimizam i nadu da od turizma možemo prihodovati između 800 i 900 miliona evra, a sada smo na oko 500 miliona, izjavila je u utorak ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ona je, prilikom posete Aranđelovcu, rekla da je ove godine primetan porast broja domaćih turista, za 40 do 50 odsto, da smo u deficitu sa stranim turistima, ali da se u poslednja dva meseca i to popravlja, piše Tanjug.

„Za nas je ključno da su kapaciteti i hotelski smeštaji u našim banjama i na planinama popunjeni i to ohrabruje. Čak i gradski centri, koji su početkom godine bili u dosta nepovoljnom položaju, u poslednja dva meseca beleže popunjenost od 60 do 70 odsto“, rekla je Matić.

Navela je da kada je o turističkoj sezoni reč, nećemo dostići nivo iz 2019. godine, ali da ipak možemo biti optimisti.

Tagovi
BIZNIS SRBIJA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...