kubni metar bukovine ide čak do 45 evra

Porasla cena ogrevnog drveta za više od 10 odsto

SrbijaVesti

3.7.2021 14:15 Autor: Miljan Paunović 0

Porasla cena ogrevnog drveta za više od 10 odsto Porasla cena ogrevnog drveta za više od 10 odsto
Sam početak sezone nabavke ogrevnog drveta doneo je veće cene, a razlog je manja ponuda na području sedam opština Pčinjskog okruga. Naime, kako piše... Porasla cena ogrevnog drveta za više od 10 odsto

Sam početak sezone nabavke ogrevnog drveta doneo je veće cene, a razlog je manja ponuda na području sedam opština Pčinjskog okruga. Naime, kako piše Danas, svi koji se tokom zime greju „na drva“, sada treba za kubni metar bukovine da izdvoje od 42 do 45 evra, a prethodna cena iznosila je 38 evra.

Novoj ceni koja je uvećana i za više od deset procenata kumovala je i situacija se nedavnim hapšenjem više radnika JP Srbijašume u Vranju i susednim opštinama, čime je presečena dugogodišnja nelegalna seča i prodaja ovog energenta. Jeftinija drva mogu se po ceni od 32 do 35 evra nabaviti na teritoriji Trgovišta, ali tu treba uračunati i dodatne troškove prevoza.

Na drvnom placu JP Srbijašume u Vranju, ali i susednim opštinama odavno se u slobodnoj prodaji ne mogu kupiti drva, što je nekada bilo uobičajeno.

– Radimo na ugovornoj prodaji, uglavnom sa penzionerima koji ogrevno drvo plaćaju preko penzionog čeka po ceni od 32 do 38 evra po kubnom metru u dinarskoj protiv vrednosti u zavisnosti od kvaliteta – rekli su iz Srbijašuma za Danas.

Najveći broj slučajeva nelegalne seče šume na jugoistoku Srbije beleži se u selima na teritoriji opština Bujanovac, Preševo i Kuršumlija uz administrativnu liniju sa Kim, gde su ređe kontrole.

Tagovi
SRBIJA VESTI

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...