PORAŽAVAJUĆI REZULTATI TURIZMA U BIH 70 odsto turista manje nego u isto vreme prošle godine

RegionVesti

4.12.2020 17:00 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

PORAŽAVAJUĆI REZULTATI TURIZMA U BIH 70 odsto turista manje nego u isto vreme prošle godine PORAŽAVAJUĆI REZULTATI TURIZMA U BIH 70 odsto turista manje nego u isto vreme prošle godine
Bosnu i Hercegovinu (BIH) je u prvih 10 meseci ove godine posetilo oko 430 hiljada turista, što je za 70,4 odsto manje u odnosu... PORAŽAVAJUĆI REZULTATI TURIZMA U BIH 70 odsto turista manje nego u isto vreme prošle godine

Bosnu i Hercegovinu (BIH) je u prvih 10 meseci ove godine posetilo oko 430 hiljada turista, što je za 70,4 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, saopštila je Agencija za statistiku (BIH).

U tom periodu turisti su ostvarili oko milion i 90 hiljada noćenja, što je za 63,5 odsto manje u odnosu na prvih deset meseci prošle godine.

Broj noćenja domaćih turista u prvih 10 meseci ove godine manji je za 19 odsto, a stranih za 80 procenata. U ukupnom ostvarenom broju noćenja učešće domaćih turista je 60,1 odsto, a stranih 39,9 odsto.

U strukturi noćenja stranih turista najviše noćenja ostvarili su turisti iz Srbije, i to 28,9 odsto, slede turisti iz Hrvatske 25,7 odsto, Slovenije pet odsto, Ujedinjenih Arapskih Emirata 3,6 odsto, Turske 3,5 odsto, Nemačke 3,1 odsto i Crne Gore tri odsto.

Tagovi
BIH PAD TURISTI

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...