POSLE 100 GODINA MAN ZATVARA PROIZVODNJU U ŠTAJERU Šamar za 2.300 zaposlenih

AutomobiliEULifestyleVesti

17.9.2020 09:55 Autor: Marija Jovanović 0

POSLE 100 GODINA MAN ZATVARA PROIZVODNJU U ŠTAJERU Šamar za 2.300 zaposlenih POSLE 100 GODINA MAN ZATVARA PROIZVODNJU U ŠTAJERU Šamar za 2.300 zaposlenih
Nemački proizvođač teretnih vozila i autobusa MAN odlučio je da u potpunosti zatvori svoj proizvodni pogon u austrijskom Štajeru. Ovo zatvaranje deo je ogromnog... POSLE 100 GODINA MAN ZATVARA PROIZVODNJU U ŠTAJERU Šamar za 2.300 zaposlenih

Nemački proizvođač teretnih vozila i autobusa MAN odlučio je da u potpunosti zatvori svoj proizvodni pogon u austrijskom Štajeru. Ovo zatvaranje deo je ogromnog paketa štednje koji predviđa gašenje 9.500 radnih mesta.

Predsednik Radničkog saveta Erih Švarc preneo je da je uprava MAN odlučila da do kraja 2023. godine zatvori pogon u Štajeru, što je, kako je istakao, „šamar u lice“ za 2.300 zaposlenih.

Foto: Tanjug/AP

Menadžment MAN namerava da većinu pogona prebaci u Poljsku i Tursku, prenosi Tanjug.

Inače, razvoj i proizvodnja teretnih vozila u Štajeru ima tradiciju dužu od 100 godina. Pogon u Štajeru izgrađen je 1914. godine, 1919. počela je proizvodnja kamiona, da bi 1999. godine pogon u Austriji preuzeo kompletnu proizvodnju kamiona iz lake i srednje serije MAN.

To su vozila sa dve do tri osovine, ali i sa pogonom na sve točkove. Pored toga, u Štajeru se proizvode i specijalna vozila, kao i komponente za druge proizvode koncerna.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...