Triput nedeljno, a od 11. juna jednom dnevno

Posle 30 godina KLM ponovo leti između Beograda i Amsterdama

BiznisSrbijaTurizamVesti

13.5.2021 12:10 Autor: Marko Miladinović 1

Posle 30 godina KLM ponovo leti između Beograda i Amsterdama Posle 30 godina KLM ponovo leti između Beograda i Amsterdama
Holandska avio-kompanija KLM je posle 30 godina pauze ponovo uspostavila direktne letove između Beograda i Amsterdama. Avion holandske avio-kompanije sleteo je danas oko 11.30... Posle 30 godina KLM ponovo leti između Beograda i Amsterdama

Holandska avio-kompanija KLM je posle 30 godina pauze ponovo uspostavila direktne letove između Beograda i Amsterdama.

Avion holandske avio-kompanije sleteo je danas oko 11.30 sati na beogradski aerodrom “Nikola Tesla”, u prisustvu velikog broja domaćih medija, a za Amsterdam poleće u 12.30h. Time se KLM Royal Dutch Airlines, najstarija avio-kompanija na svetu koja i dalje leti pod svojim prvobitnim imenom, vratila u Srbiju.

U početku će avioni kompanije KLM povezivati Beograd i Amsterdam tri puta nedeljno, a od 11. juna broj letova će biti povećan na jedan dnevno.

Zahvaljujući toj avio-liniji, putnicima iz Beograda će biti olakšan pristup širokoj mreži letova, a prema trenutnom rasporedu letenja, putnici će imati zgodno vreme presedanja za evropske gradove, kao što su Madrid, Dablin i Edinburg.

Zanimljivo je da je još tokom tridesetih godina 20. veka bilo moguće iz Beograda leteti direktno do Indonezije, tadašnje Holandske Istočne Indije. Prvi KLM-ov let za Beograd bio je 1. oktobra 1931. godine, i išao je od Amsterdama, preko Lajpciga i Budimpešte, pa sve do Batavije (današnje Džakarte) u tadašnjoj Holandskoj Istočnoj Indiji.

Redovni letovi između Amsterdama i Beograda su zatim više puta obnavljani i ukidani, a poslednji KLM-ov let na toj ruti poleteo je malo uoči početka raspada SFR Jugoslavije.

  • Milovan94

    13.5.2021 #1 Author

    Odlične vesti pre svega za sve one koji su često na relaciji Bg-Amsterdam.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...