Informaciono-komunikacioni sektor beleži rast od 17,9 odsto u odnosu na prošlu godinu

Poslovni prihodi u nefinansijskoj ekonomiji u trećem kvartalu veći za 8,4 odsto

NovacSrbijaVesti

8.12.2021 15:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Poslovni prihodi u nefinansijskoj ekonomiji u trećem kvartalu veći za 8,4 odsto Poslovni prihodi u nefinansijskoj ekonomiji u trećem kvartalu veći za 8,4 odsto
Poslovni prihodi u nefinansijskoj poslovnoj ekonomiji (bez delatnosti finansija i osiguranja) u Srbiji u trećem kvartalu 2021. godine bili su veći za 19,9 odsto... Poslovni prihodi u nefinansijskoj ekonomiji u trećem kvartalu veći za 8,4 odsto

Poslovni prihodi u nefinansijskoj poslovnoj ekonomiji (bez delatnosti finansija i osiguranja) u Srbiji u trećem kvartalu 2021. godine bili su veći za 19,9 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).

U poređenju s drugim kvartalom zabeležen je rast poslovnih prihoda od 8,4 odsto.

U informaciono-komunikacionom sektoru poslovni prihodi su bili veći za 17,9 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, dok je u poređenju s drugim kvartalom 2021. zabeležen rast prihoda od 6,3 odsto.

Poslovni rashodi u nefinansijskoj poslovnoj ekonomiji u trećem kvartalu 2021. godine bili su veći za 20,2 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Ukoliko se uporede s drugim kvartalom 2021. godine, njihov rast iznosi 8,6 odsto.

U informaciono-komunikacionom sektoru poslovni rashodi su bili veći za 25,9 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, dok je u poređenju s drugim kvartalom 2021. godine zabeležen njihov rast od 14,3 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...