Pandemija skreće pažnju sa drugih gorućih pitanja

Postoje i drugi problemi u svetu pored korona krize, poručuje britanski ministar

SvetVesti

6.7.2021 10:16 Autor: Marko Miladinović 0

Postoje i drugi problemi u svetu pored korona krize, poručuje britanski ministar Postoje i drugi problemi u svetu pored korona krize, poručuje britanski ministar
Britanski ministar zdravlja Sadžid Džavid (Sajid Javid) smatra da svet više ne može samo da razmišlja o virusu Covid-19 i da ignoriše druga kritična... Postoje i drugi problemi u svetu pored korona krize, poručuje britanski ministar

Britanski ministar zdravlja Sadžid Džavid (Sajid Javid) smatra da svet više ne može samo da razmišlja o virusu Covid-19 i da ignoriše druga kritična zdravstvena pitanja, ekonomske probleme i izazove u obrazovanju koji su se izuzetno pojačali tokom pandemije.

„Ne možemo živeti u svetu u kojem je jedino o čemu razmišljamo korona virus, a da izbegavamo sve ostale zdravstvene izazove, naše ekonomske i probleme u obrazovanju i zato moramo da primenjujemo vakcine“, rekao je Džavid za Sky News.

Britanski ministar je naglasio da je u trenutku kada je krajem juna preuzeo ovaj resor bio šokiran činjenicom da se oko sedam miliona ljudi nije obratilo zdravstvenoj službi tokom pandemije za pomoć sa svojim zdravstvenim problemima koji nisu povezani sa korona vurusom.

Premijer Boris Džonson (Boris Johnson) izneo je u ponedeljak planove za ukidanje socijalnih i ekonomskih ograničenja zbog Covid-19 u Engleskoj za dve nedelje, što će biti test da li brza imunizacija nudi dovoljnu zaštitu od vrlo zarazne delta varijante korona virusa.

U Britaniji je zabeležen sedmi najveći broj preminulih od Covid-19 u svetu, a Džonson je optužen da je sporo sprovodio stroge mere tri dosadašnja zaključavanja u Engleskoj.

S druge strane, njegova vlada je zaslužna za brzu vakcinaciju u kojoj je 86 odsto odraslih osoba primilo prvu dozu, dok je 64 odsto njih, prema zvaničnim podacima, do sada u potpunosti imunizovano.

Podaci javnog zdravstva u Engleskoj pokazuju da su vakcine visoko efikasne u sprečavanju teških oblika bolesti ili prijema u bolnicu i kod delta varijante, posebno nakon potpune imunizacije sa dve doze.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...