Vrednost radova skoro 12 miliona evra

Potpisan ugovor za rehabilitaciju auto-puta Horgoš-Novi Sad

BiznisInfrastrukturaInvesticijeNovacSrbijaVesti

31.3.2021 08:59 Autor: Julijana Vincan 0

Potpisan ugovor za rehabilitaciju auto-puta Horgoš-Novi Sad Potpisan ugovor za rehabilitaciju auto-puta Horgoš-Novi Sad
Direktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić i predstavnik konzorcijuma „Vojput–Groma hold“ Goran Janković potpisali su ugovor za poboljšanje deonice auto-puta Horgoš-Novi Sad. Vrednost radova je... Potpisan ugovor za rehabilitaciju auto-puta Horgoš-Novi Sad

Direktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić i predstavnik konzorcijuma „Vojput–Groma hold“ Goran Janković potpisali su ugovor za poboljšanje deonice auto-puta Horgoš-Novi Sad. Vrednost radova je 11,83 miliona evra, a reč je o desnoj strani auto-puta iz pravca granice sa Mađarskom, dok projekat podrazumeva poboljšanje puta na dve pod-deonice, ukupne dužine od 40 kilometara, saopšteno je iz „Koridora Srbije“.

Deonica auto-puta nalazi se u blizini Subotice i opština Kanjiže i Bačke Topole i sastavni je deo postojećeg auto-puta E-75. Antić je izjavio da očekuje da će radovi početi već u aprilu, kao i da „Koridori Srbije“ nastavljaju realizaciju projekata od posebnog značaja za Republiku Srbiju.

„Rekonstrukcija 40 kilometara auto-puta od Horgoša ka Novom Sadu, predstavlja značajno unapređenje bezbednosti učesnika u saobraćaju, kao i bolju povezanost Srbije sa susednim zemljama“, istakao je direktor „Koridora Srbije“, prenosi Tanjug.

„Koridori Srbije“ su investitor na ovom projektu, a konzorcijum „Vojput – Groma hold“ izvođač radova, a sve će biti finansirano iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Niskogradnja
Foto: Pixabay.com

U planu izgradnja osam auto-puteva

Srbiju u ovoj godini očekuje više važnih infrastrukturnih projekata, a među najznačajnijima su novi auto-putevi i brze saobraćajnice čija gradnja počinje tokom 2021. godine. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da bi do 1. decembra trebalo da imamo u izgradnji čak osam auto-puteva.

Konkretno, očekuje se početak radova na izgradnji Fruškogorskog koridora, ali bi do kraja godine, ili najkasnije početkom 2022. godine trebalo da počne i izgradnja auto-puta i brze saobraćajnice do Požarevca, zatim od tog grada do Velikog Gradišta, pa do Donjeg Milanovca.

Trenutno su putari aktivni na autoputu Čačak-Požega, gradnji Moravskog koridora od Čačka preko Kruševca do Pojata i auto-putu Kuzmin-Sremska Rača, a radovi se izvode i na auto-putu Ruma-Šabac-Loznica.

Među radovima koji predstoje su još dva važna autoputa, a to su Zrenjanin-Beograd i šumadijski koridor „Karađorđe“, a u planu je i gradnja deonice auto-puta od Požege do Boljara ka Crnoj Gori, dugačka 107 km, koja će ubrzati putovanje do Jadranskog mora.

KORIDORI SRBIJE DOO BEOGRAD

KRALJA PETRA 21, 11000 Beograd (Stari Grad), Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
4.652.376,68 (2019)
Broj zaposlenih:
129 (2019)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...