nestašica benzina u pojedinim delovima velike britanije se neće lako okončati?

Povećao se broj benzinskih stanica bez goriva

SvetVesti

9.10.2021 10:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Povećao se broj benzinskih stanica bez goriva Povećao se broj benzinskih stanica bez goriva
Broj benzinskih pumpi u Londonu koje su ostale bez goriva povećao se, ista je situacija i na jugoistoku zemlje, što pokazuje da napori da... Povećao se broj benzinskih stanica bez goriva

Broj benzinskih pumpi u Londonu koje su ostale bez goriva povećao se, ista je situacija i na jugoistoku zemlje, što pokazuje da napori da se okonča nestašica benzina u tom delu Engleske možda neće biti jednostavni.

U Londonu i na jugoistoku zemlje trenutno je 16 odsto benzinskih stanica bez goriva, navodi se u saopštenju britanskog Udruženja maloprodaje benzina, pozivajući se na istraživanje svojih članova. U četvrtak je ova brojka bila manja, i iznosila je 12 odsto, prenosi Bloomberg.

U izjavi PRA-e nije rečeno zašto je veći deo ovog područja bio bez goriva, ali razumno objašnjenje bi moglo biti povećana potražnja za punim rezervoarom pre vikenda. Prema vladinim podacima, petak je često najprometniji dan u nedelji.

Grafikon

Kriza sa gorivom počela je krajem prošlog meseca kada je BP Plc saopštila da se prodaja ovog derivata udvostručila, nakon što su vozači pohrlili da kupe zalihe na benzinskim stanicama, te je došlo do smanjenje količine goriva na raspolaganju.

Osim stanica bez goriva, 11 odsto njih ima samo jednu vrstu ovog naftnog derivata u Londonu i okolini, dok 73 odsto u tom delu zemlje ima obe vrste goriva. U drugim delovima zemlje 80 odsto pumpi ima obe vrste goriva.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...