POVRATAK AVIONA BOING 737 MAX Test letovi od 7. septembra

BiznisEUSvetTurizamVesti

29.8.2020 08:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

POVRATAK AVIONA BOING 737 MAX Test letovi od 7. septembra POVRATAK AVIONA BOING 737 MAX Test letovi od 7. septembra
Test letovi za Boingov avion 737 MAX biće započeti 7. septembra u kanadskom gradu Vankuveru, saopštila je Agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja Evropske unije... POVRATAK AVIONA BOING 737 MAX Test letovi od 7. septembra

Test letovi za Boingov avion 737 MAX biće započeti 7. septembra u kanadskom gradu Vankuveru, saopštila je Agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja Evropske unije (EASA).

EASA planira test letove dva meseca nakon što su američki regulator Federalna uprava za vazduhoplovstvo i Boing izvršili sertifikacione probne letove na avionu 737 MAX. Taj korak smatra se ključnom prekretnicom za povratak te letilice u funkciju, prenosi Tanjug navode agencije Rojters.

Podsetimo, ovaj Boingov avion je prizemljen širom sveta u martu 2019. godine, nakon dva fatalna pada u razmaku od samo pet meseci, u kojima je poginulo 346 ljudi.

„Mada Boing još ima da završi neke finalne aktivnosti, EASA procenjuje da je ukupan dostignuti proces redizajniranja u ovom trenutku dovoljan da se krene sa test letovima“, navodi se u saopštenju Agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja Evropske unije.

Boing je krajem jula objavio da će u poslednjem kvartalu ove godine nastaviti sa isporukama letilice MAX, što samo povećava izglede da bi ovaj američki avion mogao da bude vraćen u službu 2021. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...