Odluka Skupštine grada Beograda

Pozorište KPGT prešlo u gradsko vlasništvo

KulturaLifestyleSrbijaVesti

7.4.2021 10:24 Autor: Gordana Bulatović 0

Pozorište KPGT prešlo u gradsko vlasništvo Pozorište KPGT prešlo u gradsko vlasništvo
Grad Beograd preuzeo je osnivačka prava nad pozorištem KPGT, koje je pre gotovo 43 godine osnovao jedan od najpoznatijih jugoslovenskih i srpskih pozorišnih reditelja... Pozorište KPGT prešlo u gradsko vlasništvo

Grad Beograd preuzeo je osnivačka prava nad pozorištem KPGT, koje je pre gotovo 43 godine osnovao jedan od najpoznatijih jugoslovenskih i srpskih pozorišnih reditelja Ljubiša Ristić. On će ubuduće biti direktor nove ustanove kulture Pozorište KPGT, kako je novo ime ovog teatra.

Za dobre poznavaoce pozorišta i njihovog finansiranja, ovo i nije baš novost, ako se ima u vidu da u poslednje dve godine Gradska uprava Beograda pruža permanentnu podršku KPGT.

Prethodno je, na sličan način preuzet i Teatar Vuk, a svojevremeno i Zvezdara teatar.

KPGT će i dalje koristiti prostor u tzv. staroj šećerani na Čukarici. Prema najavama iz Grada, taj prostor će, do kraja ove godine, biti proglašen za prostor namenjen kulturi, obrazovanju, kreativnoj industriji i inovacijama.

Tagovi
LIFESTYLE

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...