PRED ZAPADNIM BALKANOM „NEVIĐENA INVESTICIONA PONUDA“ Menja se ekonomski pejzaž regiona, poručuje Varhelji

EUInvesticijeNovacSrbijaVesti

10.11.2020 15:45 Autor: Marko Miladinović 1

PRED ZAPADNIM BALKANOM „NEVIĐENA INVESTICIONA PONUDA“ Menja se ekonomski pejzaž regiona, poručuje Varhelji PRED ZAPADNIM BALKANOM „NEVIĐENA INVESTICIONA PONUDA“ Menja se ekonomski pejzaž regiona, poručuje Varhelji
Komesar za proširenje EU Oliver Varhelji (Olivér Várhelyi) pozdravio je potpisivanje akcionog plana za razvoj Zajedničkog regionalnog tržišta (ZRT) na Zapadnom Bakanu i naglasio... PRED ZAPADNIM BALKANOM „NEVIĐENA INVESTICIONA PONUDA“ Menja se ekonomski pejzaž regiona, poručuje Varhelji

Komesar za proširenje EU Oliver Varhelji (Olivér Várhelyi) pozdravio je potpisivanje akcionog plana za razvoj Zajedničkog regionalnog tržišta (ZRT) na Zapadnom Bakanu i naglasio da zajedno sa Ekonomsko investicionim planom to predstavlja snažnu perspektivu za napredak regiona.

”Dogovor o ambicioznom akcionom planu za razvoj Zajedničkog regionalnog tržišta koji će osigurati nesmetan promet robe, usluga, ljudi i kapitala je presudan. Zajedničko regionalno tržište povećaće atraktivnost i konkurentnost regiona i pomoći će mu da se pretvori u investiciono čvorište, zanimljivo i za globalne investitore koji žele da smanje udaljenost do tržišta EU”, poručio je Varhelji.

Komesar za proširenje EU je tokom online samita lidera Zapadnog Balkana i EU u Sofiji, u okviru Berlinskog procesa, podsetio da je Evropska komisija predstavila i snažan investicioni plan kako bi podstakla ekonomije regiona, poboljšala njihovu konkurentnost, ojačala povezanost i podržala zelenu i digitalnu transformaciju.

On naglašava da Ekonomsko investicioni plan za Zapadni Balkan može da ”promeni ekonomski pejzaž regiona u narednih četiri do pet godina”.

U sprovođenju investicionog plana vodeći partner zemljama Zapadnog Balkana biće organizacija CEFTA o čemu više možete da pročitate OVDE.

Varheji očekuje da će vlade u regionu preduzeti neophodne ekonomske i temeljne reforme potrebne da podstaknu „do sada neviđenu investicionu ponudu koju je EU ovim planom stavila na sto“.

  • Irina

    10.11.2020 #1 Author

    Investicioni plan je znacajan i za nasu makroekonomsku stabilnost ali i za ekonomiju citavog regiona

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...