oprečni stavovi zvaničnika dve države

Predsednik Ukrajine pokušava da zaustavi izgradnju Severnog toka 2?

SvetVesti

13.7.2021 20:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Predsednik Ukrajine pokušava da zaustavi izgradnju  Severnog toka 2? Predsednik Ukrajine pokušava da zaustavi izgradnju  Severnog toka 2?
Tokom radne posete Nemačkoj predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski (Vladimir Zelensky) ne planira da razgovara sa kancelarkom Angelom Merkel o novčanom pitanju naknade Ukrajini za... Predsednik Ukrajine pokušava da zaustavi izgradnju  Severnog toka 2?

Tokom radne posete Nemačkoj predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski (Vladimir Zelensky) ne planira da razgovara sa kancelarkom Angelom Merkel o novčanom pitanju naknade Ukrajini za sprovođenje ruskog projekta gasovoda Severni tok 2, izjavio je sekretar šefa države Serhij Nikiforov, prenosi Interfax.

„Stav Vladimira Zelenskog je da Severni tok 2 već dugo nije ekonomsko, već bezbednosno pitanje. Zato mislim da neće biti govora o bilo kakvoj ekonomskoj kompenzaciji,“ napominje Nikiforov.

Kako ističe, predsednik Ukrajine pokušava da zaustavi izgradnju Severnog Toka 2.

„Ako to ne uspemo, onda govorimo o bezbednosnim garancijama, povratku privremeno okupiranih teritorija, a neo  novčanoj kompenzaciji “, zaključio je Nikiforov na konferenciji za medije nakon sastanka predsednika Ukrajine i saveznog predsednika Nemačke, piše Interfax.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...