Ministarstvo za rad odobrilo novac za 48 firmi

Preduzećima za zapošljavanje osoba sa invaliditetom 175 miliona dinara

BiznisBolji posaoSrbijaVesti

6.4.2021 08:45 Autor: Marija Jovanović 0

Preduzećima za zapošljavanje osoba sa invaliditetom 175 miliona dinara Preduzećima za zapošljavanje osoba sa invaliditetom 175 miliona dinara
Preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom odlukom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za ovu godinu dodeljeno je 175... Preduzećima za zapošljavanje osoba sa invaliditetom 175 miliona dinara

Preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom odlukom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za ovu godinu dodeljeno je 175 miliona dinara.

Sredstva je dobilo 48 preduzeća, koja zapošljavaju 957 osoba sa invaliditetom, a novac je odobren kako bi se podržala konkurentnost ovih preduzeća i doprinelo zapošljavanju osoba sa invaliditetom, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ministarstvo jе javni poziv rеalizovalo radi unaprеđеnja poslovanja ovih privrеdnih društava i njihovog konkurеntnijеg istupanja na tržištu, čimе sе doprinosi zapošljavanju i održanju zaposlеnja osoba sa invaliditеtom i stvaranju uslova za dalji razvoj еkonomskе kao i socijalе funkcijе ovih privrеdnih društava.

Foto: Shutterstock.com

Cilj ove dodele sredstava, kao i drugih vrsta podrške, kao što su subvencije zarada za zaposlene osobe sa invaliditetom, jeste postizanje radno-socijalne integracije ovih ljudi i njihovog ravnopravnog položaja, kako na tržištu rada, tako i u društvu, navodi se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...