Rebalans vojvođanskog budžeta pred poslanicima

Predviđena izdvajanja za kapitalne projekte

SrbijaVesti

9.9.2021 12:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Predviđena izdvajanja za kapitalne projekte Predviđena izdvajanja za kapitalne projekte
Najvažnije tačke dnevnog reda 9. sednice Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine (APV) o kojima danas raspravljaju poslanici u Novom Sadu su rebalans pokrajinskog budžeta za... Predviđena izdvajanja za kapitalne projekte

Najvažnije tačke dnevnog reda 9. sednice Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine (APV) o kojima danas raspravljaju poslanici u Novom Sadu su rebalans pokrajinskog budžeta za 2021. godinu, kao i izveštaj o raspodeli novca iz pokrajinske kase od januara do juna ove godine.

Rebalansom je predviđeno da budžet APV u 2021. godini bude 81,36 milijardi dinara, što predstavlja povećanje za 3,71 milijardu dinara, odnosno 4,8 odsto u odnosu na aktuelni budžet. Predloženim rebalansom kapitalni deo budžeta povećan je i iznosi 19,41 milijardu dinara.

Ovim rebalnsom predviđena su izdvajanja za kapitalne projekte, pre svega u oblastima privrede i vodoprivrede, zdravstva, obrazovanja i kulture, razvoja sporta i socijalne i demografske politike.

Vodoprivrednim preduzećima biće usmereno 600 miliona dinara za investicione radove i održavanje vodnih mreža. Za podsticaje privrednom i turističkom razvoju i podršku ženskom preduzetništvu i malim i srednjim preduzećima, opredeljeno je ukupno 357 miliona dinara.

Za rekonstrukciju i adaptaciju zgrade očne klinike Kliničkog centra Vojvodine obezbeđeno je 310 miliona dinara. Obezbeđen je i novac za početak radova na izgradnji Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu, kao i za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju tri doma kulture – u Velebitu, Golubincima i Lovćencu.

Rebalansom su predviđena i ulaganja za opremanje Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu, nakon završetka druge faze radova koji se očekuju krajem septembra, kao i za sanaciju objekata i prostora koje koriste osnovne i srednje škole u AP Vojvodini.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...