PREMIJERKA ANA BRNABIĆ OBJAVILA IMENA NOVIH MINISTARA U budućoj vladi Srbije skoro 50 odsto resora u rukama žena

IzdvajamoSrbijaVesti

25.10.2020 12:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

PREMIJERKA ANA BRNABIĆ OBJAVILA IMENA NOVIH MINISTARA U budućoj vladi Srbije skoro 50 odsto resora u rukama žena PREMIJERKA ANA BRNABIĆ OBJAVILA IMENA NOVIH MINISTARA U budućoj vladi Srbije skoro 50 odsto resora u rukama žena
Premijerka Srbije Ana Brnabić predstavila je na konferenciji za novinare imena ministara u novoj vladi Srbije, među kojima se nalazi i 10 žena. Nova... PREMIJERKA ANA BRNABIĆ OBJAVILA IMENA NOVIH MINISTARA U budućoj vladi Srbije skoro 50 odsto resora u rukama žena

Premijerka Srbije Ana Brnabić predstavila je na konferenciji za novinare imena ministara u novoj vladi Srbije, među kojima se nalazi i 10 žena.

Nova vlada imaće 21 ministarstvo, uključujući i tri nova – za ljudska i manjinska prava, i društveni dijalog, za brigu o porodici i demografiju i za brigu o selu, predviđa Predlog zakona o ministarstvima, koji se nalazi pred poslanicima.

Foto: Tanjug

U novoj vladi Srbije pojedini ministri ostaju na svojim dosadašnjim funkcijama, a to su: Siniša Mali – Ministarstvo finansija, Branislav Nedimović – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Zlatibor Lončar – Ministarstvo zdravlja, Vanja Udovičić – Ministarstvo omladine i sporta i Jadranka Joksimović – Ministarstvo za evropske integracije.

Pojedini ministri su ostali na funkcijama, ali su promenili resor, pa će tako Nebojša Stefanović biti ministar odbrane, a Aleksandar Vulin će preuzeti Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Takođe, Zorana Mihajlović ostaje ministarka ali u novom Ministarstvu rudarstva i energetike, a Milan Krkobabić će preuzeti Ministarstvo za brigu o selu.

Foto: Tanjug

Novi ministri u budućoj vladi srbije su: Anđelka Atanasković – Ministarstvo privrede, Irena Vujović – Ministarstvo zaštite životne sredine, Tomislav Momirović – Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tatjana Matić – Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Maja Popović – Ministarstvo pravde, Marija Obradović – Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Gordana Čomić – Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Nikola Selaković – Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pripašće SPS, Darija Kisić Tepavčević – Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ratko Dmitrović – Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji i Maja Gojković – Ministarstvo kulture i informisanja.

Brnabić je rekla da je uverena da će nova vlada imati dovoljno energije da se suoči sa izazovima u 2021. godini i izjavila da će uskoro biti predstavljen i plan i program rada vlade.

  • Goca Bg

    25.10.2020 #1 Author

    A mi cemo videti njihove rezultate…

    Odgovori

  • ZORICA.S

    25.10.2020 #2 Author

    Samo nek se imeniju i objavlju…

    Odgovori

    • Dragana

      26.10.2020 #3 Author

      Bravo za zene. Mislim da ce politika biti mnogo miroljubivija.

      Odgovori

  • Danijela

    25.10.2020 #4 Author

    Borba za fotelje zavrsena, sada nek se ponasalju u skladu sa svojim funkcijama, bilo bi lepo.

    Odgovori

  • Sara

    26.10.2020 #5 Author

    Videćemo..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...